Oasis-yhtyeen innoittaman kannattajalaulun saanut Huuhkajat-tähti Glen Kamara kerää ylistystä – Eurooppa-liigassa harvinaislaatuinen suomalaisedustus

Skotlannissa ylitsevuotavia kehuja niin päävalmentajaltaan kuin asiantuntijoiltakin saaneen Huuhkajien keskikenttäpelaajan Glen Kamaran Rangers aloittaa tänään kautensa Eurooppa-liigassa.

Rangers kohtaa vieraissa Standard Liegen Suomen aikaa kello 19.55 alkavassa ottelussa.

Kamaran uskotaan yleisesti olevan tuttuun tapaan Rangersin avauskokoonpanossa, ja miksipä ei olisi, kun ottaa huomioon kaiken ylistyksen, jota hänestä on viime viikonlopun jälkeen laulettu.

Rangers kaatoi viime lauantaina Old Firmissa eli Glasgow’n paikallisottelussa Celticin komeasti 2–0. Puolustaja Connor Goldson painoi molemmat Rangers-maalit, mutta juuri Kamaran esitys sai monen kannattajan ja jalkapallokommentaattorin haltioitumaan.

Kamara hassutti useaan otteeseen Celticin keskikenttäpelaajia vartaloharhautuksillaan ja puhkoi raitapaitojen muotoa ovelilla, arvaamattomilla syötöillään.

– Glen on ollut fantastinen ensimmäisestä päivästä lähtien ja hän on kasvanut, kehittynyt ja kypsynyt vielä paremmaksi pelaajaksi, Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard ylisti aiemmin tällä viikolla.

– Hän on tällä hetkellä fantastisessa vireessä ja pelaa suurella itseluottamuksella.

Entinen Rangers-puolustaja ja Valioliigassa muun muassa Tottenhamia edustanut Alan Hutton kehuu Kamaran perusominaisuuksia, joita suomalaispelaaja on hionut aikoinaan Arsenalin kuulussa akatemiassa.

– Hänet on koulutettu Arsenalin tapaan, teknisesti hän on erittäin hyvä, ja hän on sopinut joukkueeseen kuin hanska käteen. Nyt näemme hänen parasta osaamistaan. Hän vaikuttaa erittäin itsevarmalta, hän todella uskoo siihen, mitä hän tekee, Hutton sanoo Daily Recordille.

– Hän vain pelaa tällä hetkellä niin korkealla tasolla, ettei minua yllätä muiden seurojen kiinnostus häntä kohtaan.

Kamaran ihailtua asemaa Rangers-fanien keskuudessa kuvastaa uusi kannattajalaulu, jonka eräs uskollinen on julkaissut Twitterissä. Oasis-yhtyeen She’s Electric -kappaleen pohjalle tehty teksti on David MacIntoshin käsialaa.

Rangersin ottelu Belgiassa Standard Liegea vastaan alkaa kello 19.55. C Moren suoratoistopalvelu näyttää pelin suorana.

Hradecky ja kahdeksan suomalaistuomaria

Muista suomalaispelaajista Kamaran lisäksi tulessa Eurooppa-liigassa torstai-iltana on Huuhkajien tähtimaalivahti Lukas Hradecky.

Hradeckyn Leverkusen isännöi ranskalaisseura OGC Nicea.

Leverkusen on aloittanut kautensa yskähdellen. Viikonloppuna 1–0-voiton Mainzista ottanut joukkue on Bundesliigassa vielä ilman tappioita, mutta on kolmen tasapelin myötä sarjassa vasta yhdeksäntenä.

Pelaajalegenda Patrick Vieiran valmentama nizzalaisseura on Ranskan liigassa neljäntenä.

Leverkusenin ja Nicen välinen Eurooppa-liigan ottelu on katsottavissa suorana C More Sport 1 -kanavalta ja C Moren suoratoistopalvelussa tänään kello 19.55 alkaen.

Huuhkajat-kaksikon ohella suomalaisedustuksesta vastaavat erotuomarit, joita nähdään tänään peräti kahdessa ottelussa.

Petri Viljasen johtama nelikko tuomitsee irlantilaisen Dundalkin ja norjalaisseura Molden ottelun (joka alkaa kello 19.55). Viljasta avustavat Mika Lamppu ja Riku Vihreävuori. Neljäntenä erotuomarina toimii Joni Hyytiä.

Mattias Gestranius on puolestaan erotuomarina Eurooppa-liigan K-lohkon huippuottelussa Dinamo Zagreb–Feyenoord. Kello 22 alkavan ottelun avustavina tuomareina toimivat Jan-Peter Aravirta ja Mikko Alakare. Neljäntenä erotuomarina on Oskari Hämäläinen.

Lue myös:

    Uusimmat