Odotettu klassikko: Huippuvireiset saksalaisjätit kohtaavat suurten panosten tiistai-illassa – tuoko Norjan ihmeteini huolestuneelle päävalmentajalle jälleen mielenrauhan?

Bundesliigaa johtava ja kahdeksatta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaava Bayern München on täynnä itseluottamusta ennen tiistain huippuottelua toisena olevaa Borussia Dortmundia vastaan. Joukkueita erottaa sarjataulukossa neljä pistettä, ja ne ovat voittaneet molemmat koronavirustauon jälkeiset ottelunsa.

Marraskuussa Niko Kovacin Bayernin päävalmentajana korvannut Hansi Flick, 55, ei usko tiistain kamppailun olevan maan mestaruuden kannalta kuitenkaan ratkaiseva, vaikka voitto kasvattaisi Bayernin sarjajohdon jo seitsemään pisteeseen. Tiistain jälkeen sillä on pelaamatta vielä kuusi ottelua.

Flickin miehistö saapuu otteluun kaikki kilpailut huomioiden kahdeksan ottelun voittoputkessa. Kahdessa ottelussa koronavirustauon jälkeen kaksi maalia tehnyt ja koko kaudella 25 ottelussa 27 kertaa viimeistellyt hyökkääjä Robert Lewandowski on kuumassa vireessä. Bayern on takonut 27 liigaottelussa 80 maalia, mikä on Bundesliigan ennätys.

– On tulos mikä hyvänsä, mitään ei ole vielä ratkaistu, Flick sanoi ottelun alla BBC:n mukaan.

Lewandowskille tulitukea hyökkäyksessä tarjoaa seuran ruumiillistuma ja sarjan syöttötilastoa johtava Thomas Müller, joka tuotti viikonloppuna Frankfurtia vastaan maalin ja syötön.

Favren huolet

Kuusi viimeistä Bundesliiga-otteluaan voittaneen Dortmundin päävalmentajalla Lucien Favrella on puolestaan kaksi merkittävää huolenaihetta. Puolustuksen kokenut johtaja Mats Hummels jätti puoliajalla kentän viikonlopun 2-0-voitossa Wolfsburgia vastaan akillesvamman vuoksi. Päävalmentaja vakuutti lehdistön edessä kuitenkin luottavaisuuttaan.

– Olen 99-prosenttisen varma, että Hummels pystyy pelaamaan, Flick sanoi goal.comin mukaan.

Favre uskoo ja toivoo myös englantilaistähti Jadon Sanchon olevan tiistaina pelikykyinen, vaikka 20-vuotias laitahyökkääjä on pystynyt tauon jälkeisissä otteluissa tulemaan kentälle toistaiseksi vain vaihtopenkin kautta.

Valioliigan suurimpiin seuroihin jatkuvasti huhuttu Sancho on löytänyt oman paikkansa Dortmundin avauskokoonpanosta. Yhteispeli Erling Braut Haalandin kanssa tuottaa tasaisesti maalipaikkoja, ja Sancho itse on tarjoillut 24 ottelussa peräti 16 maalisyöttöä. Lukema on seurahistorian yhden kauden ennätys.

Kauden ensimmäisestä Der Klassikerista Dortmundin ei juuri kannata ottaa asioita mukaan. Bayern murskasi marraskuun yhdeksäs päivä Dortmundin 4-0, mutta keltapaidoissa on tuohon päivään nähden tapahtunut muutoksia, joista yksilötasolla merkittävin on kymmenessä Bundesliigan ottelussa kymmenen maalia tehnyt ihmeteini Haaland.

– Olemme kehittyneet tuosta päivästä ja pelaamme nyt systeemillä, joka istuu paremmin pelaajamateriaaliimme. Hankimme siirtoikkunassa Haalandin ja Emre Canin. Olimme todella huonoja ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta olemme nyt selkeästi parempi joukkue, päävalmentaja Favre sanoi.

Dortmund ei saa huipputärkeään otteluun äänekkään kotiyleisönsä ja kuuluisan kannattajapäätynsä “keltaisen seinän” tukea, sillä kamppailu pelataan 80 000 katsojaa vetävällä Westfalenstadionilla koronaviruspandemian vuoksi tyhjille penkeille. Ottelu käynnistyy tiistaina kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat