OAJ:n Luukkainen oppilaan kuolemasta liikuntatunnin jälkeen: Ei voi syyllistää koulua eikä opettajia, jos lapsen terveydentila ei ole tiedossa

Tällainen on armoton piip-testi 3:27

Opetusalan ammattijärjestön puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo, että tiedonkulussa oppilaiden terveydentilasta olisi monessa kohtaa parantamisen varaa.

Video: Tällainen on armoton piip-testi

– Ei voi silloin syyllistää koulua eikä opettajia, jos ei sen lapsen terveydentila ole tiedossa. Pitää olla riittävät tiedot, Luukkainen kommentoi Espoossa tapahtunutta kuolemantapausta.

Viime torstaina espoolainen kahdeksasluokkalainen poika sai sairauskohtauksen liikuntatunnilla sukkulajuoksutestin aikana Move-mittauksen yhteydessä. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

Luukkainen sanoo, että asiassa ei pidä lähteä jakamaan tuomioita ennen kuin tapaus on huolella tutkittu. Testien mahdollisesta lopettamisesta päättää Opetushallitus, mutta Luukkainen sanoo, ettei usko toistaiseksi, että se on tarpeen.

– Tästä yksittäistapauksesta, niin valitettava kuin se onkin, ei voida vielä sanoa, mistä se johtui, Luukkainen sanoi OAJ:n tilaisuudessa Vantaalla. 

Lue myös:

    Uusimmat