Mainos

OAJ häätää Aito avioliitto -yhdistyksen Educa-suurmessuilta – "Opettajan ammattiin kuuluvat suvaitsevaisuus ja valinnanvapaus"

Opetusalan ammattijärjestö OAJ on päättänyt, että Aito avioliitto -yhdistys ei sittenkään saa osallistua opetusalan Educa-messuille näytteilleasettajana.

OAJ ilmoittaa tiedotteessaan muuttaneensa linjaansa asiassa, koska jäseniltä, liiton aktiiveilta ja messun muilta osanottajilta tuli laajaa palautetta.

– Kuuntelimme, kävimme kokonaisuuden läpi ja tulimme siihen lopputulokseen, että Aito avioliitto ei osallistu Educa-messuille, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoi tiedotteessa.

OAJ oli alun perin päästämässä yhdistyksen messuille ja oli käynyt sen edustajien kanssa keskustelun messujen luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista.

Liitto arvioi aluksi, että Aito avioliitto voisi olla mukana näytteilleasettajana, kunhan se sitoutuu messujen periaatteisiin.

Vaatii avioliittoa vain miehen ja naisen välille

Aito avioliitto vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja vaatii, että avioliitto pitää sallia vain miehen ja naisen muodostamille pariskunnille.

Luukkainen totesi, että OAJ:n työtä ohjaa yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus.

– Opettajan ammattiin ja tapahtuman arvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja yksilön oikeuksien sekä valinnanvapauden kunnioittaminen, hän sanoi.

Aito avioliitto -yhdistys ei missään vaiheessa ollut osallistumassa Educa-messujen ohjelmaan tai puheenvuoroihin, Luukkainen tähdensi.

Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 25.–26. tammikuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja