Päivi Räsänen harkitsi eroa kirkosta, koska kirkko tekee yhteistyötä Priden kanssa – näin arkkipiispa vastaa: "Toivoisin, että Raamattua tunnettaisiin paremmin"

Päivi Räsänen (kd.) kritisoi eilen voimakkaasti kirkon päätöstä ryhtyä SETA:n Helsinki Priden 2019 kumppaniksi. Tänään arkkipiispa Tapio Luoma vastasi Räsäsen avoimeen kirjeeseen, ja perusteli kirkon osallistumista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä tukevaan tapahtumana.

Luoma kiittää Räsästä keskustelunavauksesta, koska uskoo asian mietityttävän monia kirkon jäseniä. Hän kertoo kirkkohallituksen päättäneen asiasta saatuaan osallistumiskutsun. Luoman näkemystä asiaan kysyttiin ennen päätöksentekoa. 

– Kyse ei ole kannanotosta avioliittolakiin vaan siihen, että kirkon sanoma kuuluu kaikille. Piispainkokous on todennut avioliittoselonteossaan vuonna 2016, että kirkko on kaikkia varten ja että samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan. Tätä periaatetta päätöksellä on haluttu toteuttaa, Luoma kirjoittaa avoimessa kirjeessään.

Luoman mukaan kyse on näkemyksellisistä eroista, ja muistuttaa kirkkoon kohdistuvan runsaasti odotuksia, joten jotkut pettyvät väistämättä. 

– Toivoisin, että Raamattua tunnettaisiin paremmin, sitä luettaisiin enemmän ja että sen viesti kuultaisiin herkemmin, Luoma kirjoittaa.  

– Häntä meidän tulee seurata myös siinä, kuinka kohtaamme toisemme.

Lue myös:

    Uusimmat