Kansanedustajat haluavat kieltää sateenkaari-ihmisten järjestön vierailut kouluissa – pääministeri Orpo tyrmää vaatimuksen

Kansanedustajat haluavat kieltää Setan vierailut kouluissa – Pääministeri Orpolta tymäkkä näkemys asiaan 0:48
Pääministeri Petteri Orpon vastaus kansanedustajien kysymykseen ei jättänyt mitään arvailujen varaan.

Hallituspuolueiden kansanedustajia on allekirjoittanut kirjallisen kysymyksen, jossa vastustetaan sateenkaari-ihmisten ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö Seta ry:n vierailuja peruskouluissa.

Kansanedustajat kritisoivat sitä, että Suomen peruskouluissa järjestetään opetusta, johon liittyy Setan valistusta sukupuolen moninaisuudesta. 

Sukupuolineutraalin ideologian tuominen koulujen opetukseen ei edistä lasten kasvua ja hyvää kehitystä, kansanedustajat väittävät.

Opetusministerille suunnatun kirjallisen kysymyksen allekirjoittaneet kansanedustajat ovat Pekka Aittakumpu (kesk), Timo Mehtälä (kesk), Teemu Keskisarja (ps), Kaisa Garedew (ps), Anne Rintamäki (ps), Päivi Räsänen (kd) ja Peter Östman (kd).

– Miten hallitus varmistaa, että peruskouluissa opetus on uskonnollisesti, katsomuksellisesti ja puoluepoliittisesti sitouttamatonta, ja mitä hallitus tekee, jotta Seta ry:n vierailut Suomen peruskouluissa loppuvat, seitsemän kansanedustajan allekirjoittama kirjallisen kysymys kuuluu.

MTV Uutiset esitti kysymyksen pääministeri Petteri Orpolle (kok) pääministerin isännöimän pyöreän pöydän keskustelun tiedotustilaisuudessa. Kyseisen keskustelun aiheita olivat yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys. 

Orpo ei ollut aiemmin kuullut kyseisestä kirjallisestä kysymyksestä, mutta hänen vastauksensa asiaan oli erittäin selkeä. 

– Eiköhän se nyt ole niin, että Suomen koulut päättävät, keitä siellä vierailee. Seta on järjestö siinä kuin muutkin ja toimii tärkeällä asialla. Hallitus ei varmaankaan ryhdy mihinkään toimenpiteisiin, Orpo alleviivaa.

Hallitus aikoo selvittää, voisiko työnantajia kannustaa palkkaamaan eritaustaisia ihmisiä 2:17
Hallitus aikoo selvittää, voisiko työnantajia kannustaa palkkaamaan eritaustaisia ihmisiä.

Orpo piti viime kesän rasismikohussa lupaamansa pyöreän pöydän keskustelun 19:36
Katso koko Orpon tiedotustilaisuus tästä.

18.3. kello 19.15: Tarkennettu juttuun, että kirjallinen kysymys oli suunnattu opetusministerille.

Lue myös:

    Uusimmat