Nyt tulee raju Mini! Tehokkaampi ja nopeampi kuin koskaan ennen

Brittivalmistaja Mini on julkaissut muutaman kiusoittelevan kuvan kaikkien aikojen rajuimmasta menopelistään. Tätä on luvassa vuonna 2020.

Alkuperäisen Minin juuret ulottuvat aina 50-luvulle saakka, jolloin uusi pienikokoinen auto mullisti autoilun maailmaa. Tieliikenteen lisäksi Mini päätyi sekä moottoriradoille että rallipoluille, missä pienestä koosta ja etenkin keveydestä oli hyötyä. Auto säilyi ulkonäöllisesti lähes ennallaan aina vuosituhannen vaihteeseen saakka. Mini päätyi vuonna 2000 saksalaisen BMW:n omistukseen, ja siitä alkoi uusi luku brittimerkin historiassa.

Tämän jälkeen Ministä on nähty lukuisia erilaisia korivariaatioita ja tällä hetkellä markkinoilla on kolmas uuden sukupolven Mini. Etenkin perinteiset kolmioviset Minit ovat tulleet tunnetuksi kompaktista koostaan ja hauskasta ajettavuudestaan. Mallistosta on myös löytynyt aina tehokkaampia versioita kovempiin menohaluihin.

Nyt Mini on julkaissut muutaman kuvan ja vähän tietoja vuonna 2020 markkinoille tulevasta kautta aikojen rajuimmasta Ministä, joka kulkee nimellä Mini John Cooper Works GP. Viitteitä tulevasta nähtiin jo vuonna 2017, kun Mini esitteli GP Conceptin (yläpuolella) Frankfurtin autonäyttelyssä, mutta aiheeseen on saatu lisää lihaa luiden ympärillä. Pellin alla tulevassa GP:ssä nähdään 2,0-litrainen turbomoottori, josta valmistaja lupaa tehoa yli 220 kW (300 hv). Uutuus tulee siis olemaan ylivoimaisesti tehokkain ja nopein kautta aikojen valmistettu tieliikenteeseen soveltuva Mini. Muita tarkempia tietoja esimerkiksi vaihteistosta ei ole, mutta oletettavasti auto on etuvetoinen ja nykytrendien mukaisesti varustettu automaattivaihteistolla.

Ministä on nähty myös aikaisemmin samalla nimellä kulkenut tehoversio. Edellisen sukupolven GP-versio tuli tunnetuksi kilpa-automaisesta tyylistään ja räväkästä suorituskyvystä. Legendaarinen Nürburgring Nordschleife taittui edeltäjällä aikaan 8 minuuttia 23 sekuntia, mikä on autoluokkansa edustajalle edelleen kelpo aika.

Edeltäjän tapaan myös ensi vuonna nähtävä uusi GP jää varsin harvojen herkuksi. Mini on ilmoittanut valmistavansa erikoisversiota vain 3 000 kappaletta, joten tällaista mielivän kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Kuvat: Valmistaja

Muistatko nämä Teknavi-herkut? Uusi ja vanha Mini Markku Alénin käsittelyssä.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja