Nyt tarkkana: Rajuja sadekuuroja etelässä ja lännessä

Maan eteläosassa saadaan tänään rankkoja sadekuuroja, kertoo Ilmatieteen laitos. Myös Pohjanmaan suunnalla vettä tulee lähivuorokauden aikana kovasti. Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa voi sataa runsaasti, yli 50 millimetriä vuorokaudessa.

Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 millimetriä tunnissa. Sääpäivystyksestä kerrotaan, että maan eteläosien kuurot hiipunevat illaksi. Pohjanmaan seudulla on yhtenäisempi sadealue, jonka vuoksi vuorokauden sademäärä voi nousta suureksi.

Pohjanmaan seudulla voi sataa myös huomenna, mutta vähemmän ja hajanaisemmin kuin tänään. Myös etelämpänä voidaan saada huomenna sadekuuroja, mutta ne eivät ole niin voimakkaita kuin tänään.

Kovan tuulen varoitus on annettu Pohjois-Itämerelle, Ahvenanmerelle, Saaristomerelle, Selkämerelle, Merenkurkkuun ja Perämeren eteläosaan. Pohjoistuuli voi puhaltaa 14 metriä sekunnissa. Suomenlahden länsiosiin ennustetaan 11 metriä sekunnissa puhaltavaa länsituulta.

Selkämeren eteläosiin ennustetaan yöllä kohtalaista aallokkoa. Aallonkorkeus voi ylittää 2,5 metriä.

 

Lue myös:

    Uusimmat