Etelässä ja lännessä rytisee ja ropisee tänään – pelastuslaitos varoittaa tulvivista teistä ja vesiliirtovaarasta

3:16
Video: Tällä viikolla luvassa kaksi aurinkoista päivää, mutta helteitä ei näy sääkartoilla.

Tänään on syytä varautua paikoin runsaisiinkin sade- ja ukkoskuuroihin maan etelä- ja länsiosissa. Sademäärät voivat paikoitellen olla 30–40 millimetriä, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

– Iltaan mennessä sataa maan lounaisosassa. Illan ja yön aikana sateet saattavat levitä Etelä-Pohjanmaan alueelle, päivystävä meteorologi Juha Tuomola kertoo.

Ilmatieteen laitos on antanut sadevaroituksen Uudellemaalle, Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Pirkanmaalle, Päijät-Hämeeseen ja Kanta-Hämeeseen sekä Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjanmaalle. Helsingin pelastuslaitos on tviitissään muistuttanut rankkojen sateiden aiheuttavan tulvimista ja vesiliirtovaaraa liikenteessä.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

– Jos sateita tulee reippaasti tunnin aikana, voivat kadut alkaa tulvia ja alikulut täyttyä vedestä, Tuomola sanoo.

Metsäpalovaroitus voimassa lähes koko maassa

Päivän ylin lämpötila on maan etelä-, länsi- ja itäosassa 15 ja 21 asteen välillä. Lapissa on enimmäkseen pilvistä. Paikoin voi tulla heikkoa sadetta. Päivän ylin lämpötila vaihtelee 9 ja 14 asteen välillä.

Ukkosen mahdollisuuteen liittyy puuskittaista sadetta, mutta kovin voimakkaista puuskista ei Tuomolan mukaan ole kyse. Puuskatuulet voivat olla 10 metriä sekunnissa.

Merenkurkussa ja Perämerellä tuuli voi yltää 11 metriin sekunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa itäistä Lappia ja Pohjois-Karjalaa lukuun ottamatta.

Kuivaan maastoon sateet voivatkin tuoda helpotusta, ja Varsinais-Suomessa sateet ovat jo kostuttaneet maastoa. Tuomolan mukaan tilanne riippuu sateiden laajuudesta.

– Jos sade osuu vaan muutamiin paikkoihin, ei se koko maakuntaa kastele, Tuomola sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja