Tänään on täydellinen sää – kiertää museoita tai lojua sohvalla: luvassa tuulta, ukkosta ja mahdollisesti raekuuroja

Sää on tänään erittäin tuulinen ja sateinen erityisesti Länsi-Suomessa. Maan länsiosaan saapui yöllä laaja sadealue, joka synnyttää iltapäivän aikana ukkoskuuroja. Rakeitakin saattaa sataa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

Ukkonen painottuu Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle, Satakuntaan, Kanta-Hämeeseen ja Uudellemaalle. Lapissa on tänään enimmäkseen poutaa, mutta Länsi-Lapissa sadekuurot ovat mahdollisia.

Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä on tänään voimassa varoitus vaarallisesta aallokosta. Tuulinen sää jatkuu huomisiltaan asti.
Ensi viikolla sää viilenee entisestään.

Maan eteläosissa päivälämpötilat ovat 10–15 astetta ja Lapissa liikutaan 5–10 asteen korvilla, kun Suomeen virtaa kylmää ilmaa Jäämereltä. Laskeva trendi lämpötiloissa jatkuu perjantaihin asti, sanoo päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa.

Atlantilla liikkuva Humberto-hurrikaani ei enää uhkaa maa-alueita, vaikka onkin voimistumaan päin, Viljamaa kertoo. Myöhemmin ensi viikolla Skandinaviaan saapuessaan Humberton rippeet voivat tuoda Suomeenkin runsaita sateita.

Lue myös:

    Uusimmat