Raskaat sateet saapuvat Itä-Suomen ylle – vuorokauden sademäärä voi ylittää paikoin 50 milliä

4:37
Näin Suomeen yön aikana vyöryneitä sateita ennakoitiin MTV Uutiset Liven säälähetyksessä 2.8. – luvassa runsaasti vettä ja mahdollisia tuulivahinkoja

Maan itäosissa sataa tänään vuorokauden sisällä keskiverron kuukauden edestä vettä raskaan saderintaman pyyhkiessä kohti pohjoista päivän aikana, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

– Tällä hetkellä Karjalan ja Savon maakuntien päällä on laaja sadealue, joka liikkuu hitaasti päivän mittaa kohti pohjoista, kertoi päivystävä meteorologi Jani Sorsa aamukuuden jälkeen.

Illansuussa sadealue yltää aina Lappiin asti. Sadealue kattaa suurimmillaan melkein koko maan itäpuolen.

Aamukuuden jälkeen eniten sadetta oli mitattu viimeisen puolen vuorokauden ajalta maan kaakkoisosissa Parikkalan Koitsanlahdella (25,5 milliä) ja Virolahden Koivuniemellä (23,5 milliä). Vuorokauden aikana suurimpia, jopa yli 50 millin sadekertymiä odotetaan Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen.

Maan länsiosissa on tänään enimmäkseen pilvistä ja illalla monin paikoin hieman selkenevää. Merialueilla on voimassa kovan tuulen varoituksia ja paikoin aallokkovaroituksia. Myös maan itäosissa ja Lapissa on paikoin voimassa tuulivaroitus sadevaroitusten ohella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja