Nyt se alkaa! MTV seuraa F1-kauden avausta todellisen formulafanin kotona – Iina Huhmarniemen hääkakkukin oli koristeltu F1-autoilla

Lykkääntynyt F1-kausi alkaa Itävallan GP:llä – MTV Uutiset Live jännittää lähtöä todellisen fanin luona 4:51
MTV Uutiset Live jännitti Itävallan GP:n starttia todellisen F1-fanin luona.

Odotetun F1-kauden ensimmäinen GP ajetaan tänään sunnuntaina Itävallassa kello 16.10. MTV Uutiset Live seuraa kisan odotusta lohjalaisen Iina Huhmarniemen kotona. Hän on fanittanut lajia yli 25 vuotta. 

Vuosi oli 1994 ja Iina Huhmarniemi oli 16-vuotias, kun hän istahti katsomaan isänsä kanssa dramaattista formula 1 -kisaa. Tuossa GP-kisassa kuoli brasilialaiskuljettaja Ayrton Senna.

– En muista, miksi katsoin juuri sen kisan, mutta siinä oli dramatiikkaa ja koukutuin lajiin heti. Siitä lähtien olen katsonut lähes jokaisen kilpailun. Minusta tuli tuolloin Michael Schumacherin fani. Lajia oli kiva seurata, kun oli kuski, jota seurata. 

Formulat on ollut mukana Huhmarniemen elämässä monessa käännekohdassa, niin myös myös rakkaudessa.

– Kun aloin seurustella mieheni kanssa vuonna 1997, hän fanitti Mika Häkkistä. Hääkakkumme päällä oli kaksi sokerista formula-autoa, Häkkisen McLaren-auto ja Schumacherin Ferrari-auto. 

Formuloita joka elämän vaiheessa

Formulat ovat kulkeneet Huhmarniemen mukana iloisten ja rankkojen aikojen läpi. Huhmarniemen lapsista kaksi sairastui syöpään vuoden sisällä. Formulat toivat lohtua rankkojen syöpähoitojen aikana.

– Toinen pojistani kuoli keväällä 2019. Menetyksen jälkeen tuntui, että elämä pysähtyy. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, formuloiden ansiosta tuntui, että elämä jatkuu kuitenkin, sillä aina tulee seuraava kisa.

Huhmarniemi on helpottunut siitä, että koronapandemia osui tälle eikä viime keväälle. Vaikka uutiset kauden mahdollisesta peruuntumisesta harmittivatkin, enemmän Huhmarniemeä yllätti tieto siitä, että nykyinen lempikuljettaja Sebastian Vettel ei jatka enää ensi kaudella Ferrarilla.

– Nyt eletään epävarmuudessa, onko Vettelillä tallipaikkaa ensi kaudelle ollenkaan. 

Itävallan GP alkaa suomalaisittain hyvin, sillä Valtteri Bottas lähtee paalupaikalta. Vaikka Huhmarniemellä ei ole omien sanojensa mukaan "formuloiden katsomiseen isänmaallista otetta", hän iloitsee silti Bottaksen paikasta.

– Aina sitä on tyytyväinen, kun suomalainen pärjää. Olen iloinen siitä, että kärjessä on kerrankin joku muu kuin Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat