Nyt saa hakata videopelejä ihan luvan kanssa – WHO:n lähettiläs käänsi takkinsa koronakriisin vuoksi: "Kannustamme kaikkia pelaamaan"

Kokeilimme Nokia 3310:n klassikkoa, matopeliä – näin kävi 1:47
Muistatko vielä matopelin?

Maailman terveysjärjestö WHO:n edustaja kannattaa ideaa videopelien pelaamisesta koronakriisin aikana, vaikka järjestö on luokitellut peliriippuvuuden mielenterveyden häiriöksi, uutisoi muiden muassa Business Insider

Koronapandemian aikaan videopelien pelaaminen on turvallinen tapa viihdyttää itseään ja sosialisoitua kotikaranteenista huolimatta. 18 videopeliyrityksen kampanja #PlayApartTogether suositteleekin ihmisiä uppoutumaan pelimaailmaan, jossa kanssapelaajiin voi pitää yhteyttä fyysisen etäisyyden säilyttäen.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Yritykset eivät ole ainoita, jotka suosittelevat ihmisiä videopelien pariin. Myös WHO:n lähettiläs Ray Chambers kannustaa ihmisiä Twitterissä pelaamaan videopelejä yhdessä mutta erikseen, jotta tautitapauksien äkillistä kasvua pystytään hillitsemään.

– Kannustamme kaikkia pelaamaan yhdessä mutta erikseen. Sosiaalinen vetäytyminen ja muut toimet auttavat tasoittamaan käyrää ja pelastamaan henkiä, Chambers twiittaa.

Chambersin tuki on nähty osin ironisena, sillä WHO on luokitellut peliriippuvuuden mielenterveyden häiriöksi. Ongelmana WHO pitää pelaamista silloin, kun tarve videopelien pelaamiseen on sairaalloinen ja se aiheuttaa negatiivisia seurauksia ihmisen muuhun elämään. Poikkeustilanteessa videopelien pelaamisen voi kuitenkin katsoa entistä enemmän olevan myös tapa pitää yhteyttä muihin ihmisiin.

Lue myös:

    Uusimmat