Helsinkiläisfirman nerokas idea: Voit sittenkin lähteä tänään porukalla "pämppäämään" – Mikko koodasi virtuaalibaarin

Alkoholiton bilejuoma on nimeltään mocktail 7:03
Helsinki Drink Festival esitteli maaliskuussa monenlaisia juomasekoituksia. Mocktailit ovat juomasekoituksia ilman alkoholia. Uutisaamun vieraina Helsinki Drink Festivalin projektinjohtaja Jeremias Sarvela ja baarimestari Mika Koivula.

Helsinkiläisen mainostoimiston kehittelemässä virtuaalibaarissa voi tavallisen baarin tapaan jutella ystävien kanssa, tilata juomia, nauttia musiikista tai vaikka tanssia. Baari palauttaa mieleen internetin vanhat kunnon chathuoneet.

Kaipaatko jo baariin? Helsinkiläinen mainostoimisto Bob the Robot rakensi korona-ajan tarpeisiin digibaarin, joka videoneuvottelutekniikkaa hyödyntäen tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä, mutta ilman fyysistä läsnäoloa.

Idea syntyi porukalla ja toteutuksesta eli baarin koodaamisesta vastasi mainostoimistossa työskentelevä Mikko Kalso. 

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilan vallitessa yhteisöllisyyden merkitys on nostanut päätään ja sosiaalinen etäännyttäminen pakottaa keksimään uusia yhdessäolon muotoja. Niinpä mainostoimisto vastasi haasteeseen kehittämällä uuden videokonferenssitekniikkaa käyttävän viihteellisen verkkopalvelun. Sen ensimmäinen versio on Bobin digibaari: vapaa-ajallakin yhdessä viihtyvän henkilökunnan oma olohuone.

Muista videokonferenssiratkaisuista poiketen uusi digibaari on visuaalinen kokonaisuus, jossa käyttäjät voivat yhdessäolon lomassa vaikkapa ostaa virtuaaliolutta, soittaa jukeboksia tai lukea päivän lehden. Digibaaria testattiin ensimmäisen kerran viime perjantaina bobilaisten ensimmäisten ja menestyksekkäiden etä-afterworkien merkeissä.

– Poikkeustila haastaa meidät pohtimaan, miten voisimme edelleen ylläpitää meille tärkeää yhteisöllisyyttä. Ajatus digibaarista sai alkunsa, kun mietimme, millaisista asioista joudumme tässä ajassa luopumaan. Totesimme, että tärkeintä on kuitenkin yhdessäolo – lokaatio voi mukautua aikaan ja paikkaan, esimerkiksi digibaarina, Bob the Robotin toimitusjohtaja Miska Rajasuo kertoo.

Rajasuo kertoo MTV:lle, että baaria testattiin ensimmäisen kerran jo viikko sitten. Ensimmäisen illanvieton aikana digibaarissa tilattiin satoja virtuaalista oluttuoppeja, kuunneltiin musiikkia jukeboksista ja tanssittiin.

Ei suunniteltu pelkäksi baariksi

Digibaarin teknologia taipuu moneen ja suunnitelmissa onkin avata alustalle pubin ja yökerhon lisäksi muun muassa rauhallinen päiväkahvila, neuvotteluhuone vapaamuotoisempien tapaamisten järjestämiseen sekä karaokebaari, jossa käyttäjät voisivat laulaa karaokea muille käyttäjille ilman tartuntavaaraa.

Kaikkia mahdollisuuksia yhdistää mainostoimiston mukaan yksi, keskeinen asia: käyttäjät voivat poikkeustilan aikana tavata toisiaan ja viettää aikaa yhdessä rennosti, ilman fyysistä läsnäoloa.

Bob the Robotin digibaari avaa ovensa yleisölle perjantaina 27.3., jolloin kuka tahansa voi kutsua itsensä ja ystävänsä baariin nauttimaan yhteisestä ajasta. Etäbaarin pääset tästä linkistä.

Lähde: Bob the Robot

Lue myös:

    Uusimmat