Nyt rytisee! Wimbledonin huippuottelu johti sanasotaan – tenniksen ”paha poika” uhitteli Rafael Nadalille: ”Paljonko hänellä on rahaa tilillä?”

Wimbledonissa tennisikonin Rafael Nadalin ja lajin ”pahan pojan” Nick Kyrgiosin välinen huippuottelu johti sanasotaan, kiitos Kyrgiosin kyseenalaisen tempun. Toisen kierroksen kamppailussa Nadal oli parempi luvuin 6–3, 3–6, 7–6 (7–5), 7–6 (7–3).

Kovista kommenteistaan ja ronskista käytöksestään tuttu Kyrgios ei jättänyt ketään kylmäksi myöskään torstaisessa ottelussa.

Kyrgios muun muassa yllätti Nadalin alakautta tehdyllä syötöllä. Kyseiset tempaukset ovat herättäneet lajipiireissä runsaasti kritiikkiä jo aiemmin.

Tämä ei ollut kuitenkaan erikoisin temppu, joka Kyrgiosilta nähtiin.

Ottelun tuoksinassa australialainen päätti tempaista pallon suoraan kohti Nadalia, joka oli noussut verkolle vastaan.

– Miksi pyytäisin anteeksi? Montako Grand Slam -voittoa hänellä on? Paljonko hänellä on rahaa tilillä? Kyrgios kyseli lehdistötilaisuudessa, jatkaen:

– Uskon, että hän kestää kyllä, jos yksi pallo osuu häntä rintaan, Kyrgios sanoi uhmakkaasti, myöntäen tempun tahallisuuden.

Nadal ei perääntynyt, vaan hyökkäsi takaisin verbaalisessa muodossa.

– Urheilun historia rakentuu kunnioituksesta ja siitä, että peliä pelataan rehellisesti. En sano, että Nick tekee noita temppuja ärsyttääkseen vastustajaa, mutta se on totta, että hän on joskus vaarallinen, Nadal aloitti.

– Kun hän täräyttää tuollaisia palloja (Nadalia päin tullut lyönti), niin se on vaarallista. Ei se minulle ole, mutta se on linjatuomareita ja yleisöä kohtaan. Kun hän lyö noin, niin sitä ei koskaan tiedä, että minne päin lyönti lähtee, Nadal purnasi.

Kyrgiosilla oli melkoinen show päällä otteluun liittyen. Edeltävänä päivänä hänet oli ikuistettu paikallisesta pubista, jossa toimittaja Lucia Hoffmannappasi hänen kanssaan pusukuvan.

– Sinä! Sinä olit pubissa eilen, Kyrgios osoitteli, kun Hoffman oli aloittamassa oman kysymyksensä.

Lue myös:

    Uusimmat