Nyt puhuu väkivaltaista perhettä paennut saudinainen – ehti kirjoittaa jo jäähyväiskirjeen: "Odotin heidän tulevan ja kidnappaavan minut"

Perhettään paennut sauditeini piti lehdistötilaisuuden Kanadassa 1:40
Perhettään paennut saudinainen lukittautui hotellihuoneeseensa Thaimaassa.

18-vuotias Rahaf Mohammed al-Qunun pakeni väkivaltaista perhettään Thaimaahan ja nousi maailman tietoisuuteen. Nyt turvapaikan Kanadasta saanut nainen on antanut haastattelut ABC:lle ja CBC:lle.  

Nainen avaa haastatteluissa, miksi päätti lähteä Saudi-Arabiasta. Hän kertoo halunneensa olla vapaa sorrosta.

– En olisi voinut mennä naimisiin haluamani henkilön kanssa. En olisi voinut saada työpaikkaa ilman lupaa, nainen kertoo ABC:lle.

Hän kertoo pelänneensä hotellihuoneessa Thaimaassa, jonne hän lukittautui sen jälkeen, kun viranomaiset olivat pysäyttäneet hänet lentokentällä.

– Odotin heidän tulevan huoneeseen ja kidnappaavan minut, hän kertoo.

– Siitä syystä kirjoitin jäähyväiskirjeen. Päätin ennemmin päättää elämäni kuin tulla pakotetuksi takaisin Saudi-Arabiaan, hän sanoo.

Hän kertoo, että lähetti lisäksi kirjeen naispuolisille ystävilleen, jotta he olisivat voineet julkaista sen hänen kadotessaan. 

Tuntee olevansa uudestisyntynyt

Al-Qunun kertoo olevansa onnellinen Kanadassa.

– Tunsin olevani uudestisyntynyt, hän sanoo CBC:n mukaan. 

Hän kertoo myös, ettei olisi ikinä uskonut pääsevänsä Kanadaan tai ihmisten puhuvan hänen tarinastaan ympäri maailmaa. 

Hän kertoo olleensa fyysisen ja henkisen väkivallan kohteena sen jälkeen, kun täytti 16 vuotta.

– Altistuin fyysiselle väkivallalle, vainoamiselle, sorrolle ja tappouhkauksille, hän kertoo kuvaillessaan, mitä tapahtui sen jälkeen, kun hän leikkasi hiuksensa. 

– Tunsin, etten voinut saavuttaa unelmiani Saudi-Arabiassa.

Haluaa olla naisten ääni

Al-Qunun kertoo päättäneensä paeta täytettyään 18 vuotta, koska sen ikäisenä häntä kohdeltaisiin aikuisena ympäri maailmaa. 

Hän tiesi, että perheen loma Kuwaitilla olisi hänen mahdollisuutensa.

Nainen kertoo, että hän odotti perheensä nukahtamista matkan viimeisenä iltana. Sitten hän osti lippunsa Thaimaaseen ja lähti hotellista aikaisin aamulla. 

Hänet kuitenkin pysäytettiin lentokentällä Bangkokissa. Naisen tilanne nousi maailman tietoisuuteen, kun hän linnoittautui hotellihuoneeseensa ja pyysi apua Twitterissä. 

Hän sanoo haluavansa olla ääni naisille, jotka asuvat yhä Saudi-Arabiassa. Samalla hän toivoo, että naiset taistelevat myös itse muutoksen eteen. 

Lue myös:

    Uusimmat