Nyt puhuu sarjakuristajan asianajaja: Elinkautinen tuskin yllätti Michael Penttilää, elämä jatkuu tuttuun tapaan – "Hän on viettänyt suurimman osan elämästään vankilassa"

Sarjakuristaja Penttilä on tappanut yhä uudestaan – rikollista on liki mahdoton vangita pysyvästi 10:00
Hovioikeus tuomitsi Penttilän murhasta elinkautiseen vankeuteen. MTV Uutiset Live kävi läpi, mitä oikeudenkänyti piti sisällään.

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on tuomittu nyt ensimmäistä kertaa murhasta. Miehen asianajaja Kari Eriksson kertoi MTV Uutiset Livelle tuomiosta suorassa lähetyksessä.

Erikssonin mukaan hän ei ole vielä ennättänyt keskustella Penttilän kanssa tuomiosta. Hän ei kuitenkaan usko, että tuomion lopputulos tuli Penttilälle täytenä yllätyksenä. Penttilä on saanut tiedon tuomiosta aamupäivällä.

– Kyllä hän varmasti tätäkin vaihtoehtoa on osannut odottaa, Eriksson sanoo.

Hovioikeuden ratkaisun myötä Penttilä määrättiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Suurta muutosta tuomio ei Penttilän elämään tällä hetkellä tee, sillä mies on odottanut hovioikeuden ratkaisua vankilasta käsin. Penttilä on myös aiemmin istunut pitkiä aikoja vankilassa erilaisista rikoksista – myös henkirikoksista.

– Kyllä hän on viettänyt suurimman osan elämästään vankilassa, ja se elämä on hänelle tuttua, Eriksson sanoo.

– Olosuhteet ovat vähän karuja, ja elämä Penttilän osastolla on hyvinkin rajoitettua. Olosuhteisiin nähden hän on kuitenkin pärjännyt hyvin.

Kuristi prostituoidun

Penttilä kuristi seksityöläisen tämän asunnossa Helsingin Vaasankadulla keväällä 2018. Käräjäoikeus tuomitsi Penttilän murhasta vielä samana vuonna. Asia päätyi kuitenkin hovioikeuden käsiteltäväksi, ja hovioikeus ratkaisi asian tänään.

Hovioikeuden oli määrä kertoa tuomion sisällöstä julkisuuteen kello 13, mutta Helsingin Sanomat uutisoi Erikssonilta saamansa tiedon perusteella jo aiemmin, että Penttilä on tuomittu elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Eriksson avasi tuomion sisältöä laajemmin MTV Uutiset Liven lähetyksessä. Hän kertoi muun muassa, että hovioikeus muutti murhatuomion perusteluja.

Käräjäoikeus katsoi, että murhaan liittyi vakavaa harkintaa. Erikssonin mukaan hovioikeus näki asian toisin.

– Katsottiin, että siltä osin ei ole riittävää näyttöä.

Penttilä myönsi tappaneensa naisen, mutta kiisti murhan. Hänen mukaansa naisen kuolemaan johtanut tilanne sai alkunsa, kun nainen tunnisti hänet sarjakuristajaksi. Penttilän mukaan hän oli hermostunut ja kuristanut naisen.

Käräjäoikeus, kuten hovioikeuskin kuitenkin katsoi, ettei kyse oli tavallisesta taposta. Molemmissa oikeusasteissa teon katsottiin täyttävän murhan tunnusmerkit. Erikssonin mukaan hovioikeus näki kuten käräjäoikeuskin, että kyse oli poikkeuksellisen raa’asta ja julmasta teosta.

Lue myös:

    Uusimmat