Sarjakuristaja Michael Penttilä tuomittiin murhasta elinkautiseen

Sarjakuristaja Penttilä on tappanut yhä uudestaan – rikollista on liki mahdoton vangita pysyvästi 10:00
Hovioikeus tuomitsi Penttilän murhasta elinkautiseen vankeuteen. MTV Uutiset Live kävi läpi, mitä oikeudenkänyti piti sisällään.

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta.  

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat, joka sai tiedon ennakkoon Penttilän asianajajalta Kari Erikssonilta. Myös MTV Uutiset on saanut asialle vahvistuksen Erikssonilta. Helsingin hovioikeuden oli määrä kertoa Penttilän tuomiosta tänään iltapäivällä.

Penttilä kuristi 52-vuotiaan naisen kuoliaaksi Helsingissä keväällä 2018. Asiaa puitiin aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa, joka katsoi Penttilän syyllistyneen murhaan. 

Nyt hovioikeus on päätynyt samaan ratkaisuun. 

Penttilälle teetettiin hovioikeuskäsittelyn aikana mielentilatutkimus. Sen perusteella Penttilän on katsottu olleen murhan tapahtuma-aikaan syyntakeinen. Hän siis ymmärsi tekonsa luonteen ja sen seuraukset.

Kuristi prostituoidun

Henkirikos tapahtui Helsingin Vaasankadulla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa huhtikuussa 2018. Penttilä varasi ajan seksityöläisen kanssa ja kuristi tämän hengiltä. Penttilän puolustuksen mukaan hän oli hermostunut naiselle ja tappanut tämän äkkipikaistuksissaan.

Penttilä tuomittiin tapaukseen liittyen käräjäoikeudessa kesällä 2018. Käräjäoikeus tuomitsi Penttilän murhasta elinkautiseen. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli suunnitelmallisesta teosta.

Käräjäoikeuden ratkaisussa vedottiin muun muassa lääkärinlausuntoon, jonka mukaan Penttilä oli tahallaan pitkittänyt naisen kuolemaa. Suunnitelmallisuuteen viittasi myös se, että Penttilä oli oleskellut ruumiin kanssa asunnossa yli vuorokauden ajan ja siivonnut jälkiään.

Käräjäoikeus katsoi, että teon motiivina oli Penttilän omien seksuaalisten mielihalujen toteuttaminen.

Penttilä on useasti aiemmin syyllistynyt väkivalta- ja seksuaalirikoksiin, joiden uhreina on ollut naisia. Penttilä on kuristanut hengiltä myös 12-vuotiaan tytön.

52-vuotias seksityöläinen on neljäs Penttilän käsissä kuollut henkilö. Tapaus on silti ensimmäinen, jossa Penttilä on tuomittu murhasta. Aiemmissa teoissa hänen on katsottu syyllistyneen muun muassa tappoihin.

Lue myös:

    Uusimmat