Hyytävää kuultavaa – ei herkille: Näin sarjakuristaja Michael Penttilä kertoo omin sanoin fetissistään ja 52-vuotiaan prostituoidun kuristamisesta

Näin sarjakuristaja Michael Penttilä kertoi oikeudessa fetissistään 5:55
Kuuntele videolta, miten sarjakuristaja Michael Penttilä puhui henkirikoksesta hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus pohtii parhaillaan, pitääkö se käräjäoikeuden sarjakuristaja Michael Penttilälle antaman murhatuomion voimassa vai muutetaanko sitä. Penttilä on itse vaatinut murhasyytteen kumoamista. Hän myöntää syyllistyneensä tappoon.

Michael Penttilä kuristi 52-vuotiaan prostituoidun kuoliaaksi 13. huhtikuuta 2018 naisen asunnossa Helsingin Vaasankadulla. Penttilän kertomuksen mukaan hän haki naiselta intiimihierontaa.

Kun prostituoitu tunnisti hänet asunnossa, nainen kutsui häntä friikiksi ja sarjakuristajaksi, mistä Penttilä oman kertomansa mukaan hermostui ja kuristi naisen.

Piilotti ruumiin sängyn alle

Teon jälkeen Penttilä raahasi naisen ruumiin makuuhuoneeseen sängyn alle, mistä se löytyi vasta 4. toukokuuta 2018.

Penttilä oleskeli asunnossa lähes puolitoista vuorokautta ruumiin kanssa. Hän myös siivosi asunnon ennen lähtöään. Asunnosta ei löytynyt Penttilän dna:ta tai sormenjälkiä.

Syyttäjä Eija Velitskin mukaan Penttilällä oli sitkeä surmaamispyrkimys ja teko oli tahallinen. Nainen tiesi useiden minuuttien ajan, että hän tulee kuolemaan. Vammat aiheuttivat myös varmuudella naiselle suurta kipua.

Käräjäoikeus tuomitsi Penttilän viime vuonna elinkautiseen vankeuteen murhasta. Hovioikeus antaa ratkaisunsa muutaman viikon sisällä.

Vaatii mielentilan tutkimista

Penttilä vaatii itselleen mielentilatutkimusta, mutta käräjäoikeus ei siihen viime vuonna suostunut. Käräjäoikeuden mukaan Penttilällä on todettu kuristamistaipumus, mutta se on ominaisuus eikä mielentilaan liittyvä asia.

Penttilälle on aikaisemmin tehty mielentilatutkimus, jossa hänen on todettu tehneen rikoksensa täysissä järjissään.

52-vuotias nainen oli neljäs uhri, joka kuoli Penttilän tekojen seurauksena. Hänet on aiemmin tuomittu kahdesta taposta. Äitinsä kuoleman takia hänet tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. 

Lue myös:

    Uusimmat