Nyt puhuu Ruotsin jättänyt kohuttu tähti – "Tärkeämpiä kuin mikään muu maailmassa"

UFC-tähti Khamzat Chimaev on perustellut päätöstään kääntää selkänsä Ruotsille. Vapaaottelija kilpailee jatkossa Arabiemiraattien lipun alla.

Chimaevin, 29, manageri Majdi Shammas paljasti Chimaevin valinnan vaihtaa edustusmaataan SVT Sportille viime viikolla. Ottelijan päätös on puhuttanut maailmalla.

Tshetsheniasta 18-vuotiaana Ruotsiin maahanmuuttajana saapunut Chimaev on kerännyt aiemmin huomiota julkisesta tuestaan synnyinmaansa diktaattorille Ramzan Kadyroville. Ihmisoikeusrikoksista syytetty Kadyrov on tunnettu myös Vladimir Putinin ajokoirana Venäjän aloitettua hyökkäyssotansa Ukrainassa.

Chimaevin itsensä mukaan hänen päätökseensä ei liity poliittisia motiiveja.

– Kaikki sanovat minun jättäneen kotimaani ja lähteneen Ruotsista. Olen vain muuttanut Dubaihin, Chimaev perusteli kohuttua ratkaisuaan sosiaalisessa mediassa Ortens Sverige -kanavalla.

– Tämä on urani ja harjoitteluni kannalta parempi ratkaisu. Aurinko paistaa aina, eikä sinua palella.

Vaikka edustusväri vaihtuu, Chimaevin kunnioitus Ruotsia kohtaan säilyy ennallaan. Tähti aikoo vierailla vanhassa kotikaupungissaan Tukholmassa.

– Teen kaikki päätökseni oman urani ja perheeni kannalta. Ne ovat minulle tärkeämpiä kuin mikään muu asia tässä maailmassa. Kaikki minua Ruotsissa kannustavat, minä kunnioitan ja edustan myös teitä, Chimaev julisti.

Chimaev on voittanut UFC-uransa kaikki 12 ottelua keskisarjassa. Hän ottelee seuraavan kerran Paulo Costaa vastaan Arabiemiraateissa Abu Dhabin Etihad Arenalla lokakuun 21. päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat