F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Nyt puhuu koronatartunnan saanut Lewis Hamilton – "Olen järkyttynyt"

2:17
Kysymyksiä herättävä video: Lewis Hamilton kulki pitkään ilman kasvomaskia varikolla voitettuaan Bahrainin GP:n – päivää myöhemmin Mercedes-tähdellä havaittiin koronavirus.

Lewis Hamilton joutuu jättämään tulevan viikonlopun osakilpailun väliin koronatartunnan vuoksi. Brittitähti otti asiaan ensimmäistä kertaa kantaa omalla Twitter-tilillään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
Pe: harjoitukset klo 15.25 ja 19.25.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes tiedotti aiemmin tiistaina Lewis Hamiltonin saaneen koronatartunnan, eikä hän täten pysty osallistumaan tulevan viikonlopun osakilpailuun. Mestaruutensa jo varmistanut Hamilton otti tiedon vastaan raskaasti.

– Olen järkyttynyt, että en kisaa tänä viikonloppuna. Kun aloitimme kauden kesäkuussa, tiimini ja minä olemme tehneet kaikki mahdolliset varatoimenpiteet ja noudattaneet määräyksiä kaikkialla, missä olemme olleet pysyäksemme turvassa, Hamilton kirjoittaa Twitter-tilillään.

Hamilton testattiin ennen viime viikonlopun Bahrainin osakilpailua kolmesti, mutta jokaiselle kerralla testitulos oli negatiivinen. Maanantaina brittikuljettaja kuitenkin kärsi lievistä oireista, jotka osoittautuivat lopulta koronavirukseksi.

– Annettuani kolme negatiivista testitulosta viimeisen viikon aikana, minulla oli eilen aamulla lieviä oireita, joten pyysin uutta testiä, joka osoittautui positiiviseksi. Hakeuduin välittömästi karanteeniin kymmenen päivän ajaksi, Hamilton kertaa tapahtumien kulkua.

Vaikka koronatartunta on Hamiltonille kova kolaus, korostaa brittikuljettaja terveyden tärkeyttä näinä maailmaa koettelevina aikoina.

– Olen pettynyt, etten voi kisata tänä viikonloppuna, mutta tärkeintä on noudattaa ohjeistuksia. Olen onnekas, että voin hyvin ja minulla on vain lieviä oireita, Hamilton kertoo.

– Huolehtikaa itsestänne. Koskaan ei voi olla liian varovainen. Pysykää positiivisina, Hamilton rohkaisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja