Mainos

Nyt rytisee pelti! Vaarallisen kelin varoitus suuressa osassa maata – lunta voi tulla kymmeniä senttejä

Lumimyräkkä heikentää tänään ajokeliä suuressa osassa maata. Myös liikenneonnettomuuksia on sattunut ajokelin vuoksi.

Ilmatieteenlaitos on antanut varoituksen vaarallisesta ajokelistä Suomen läpi kulkevan lumimyräkän vuoksi. Varoitus koskee tällä hetkellä lähes koko maata Lappia lukuunottamatta. 

Liikennevirastosta Kirsi Salokanto arvioi, että erittäin huonon ajokelin raja kulkee tällä hetkellä noin Jyväskylän ja Kuopion korkeudella.

Lumimyrskyn odotetaan muuttuvan osin etelässä vesisateeksi tämän illan aikana. Huomiseksi lumisadealue siirtyy maan pohjoisosiin. Ilmatieteenlaitos kertoo Twitterissä, että lunta voi tulla tänään maan keskiosassa jopa 20 senttiä. 

Itä-Suomessa märkä lumi saattaa aiheuttaa myös sähkökatkoja.

Pelti on jo rytissyt

Finavia tiedottaa, että lentoliikenteen odotetaan hidastuvan iltapäivällä voimakkaan sivutuulen vuoksi. Osa lennoista saattaa myöhästyä, sillä Helsinki-Vantaan lentokenttä saattaa joutua sulkemaan kaksi kolmesta kiitoradasta.

Huono ajokeli on jo ehtinyt aiheuttaa liikenneonnettomuuksia.

Laukaalla nelostiellä sattui onnettomuus, kun jarrutustilanteessa rekka törmäsi edessä olevaan pakettiautoon, joka jälleen törmäsi edellä ajaneeseen henkilöautoon. Pakettiautoa epäonnistuneesti väistänyt rekka ajoi vastaantulevien kaistalle osuen vastaantulevaan henkilöautoon. 

Liikenne on pahasti ruuhkaantunut, sillä tie oli raivaustöiden toimesta poikki tunnin ajan. Onnettomuudessa loukkaantui viisi henkilöä, joista kolme sai lieviä vammoja. 

Keski-Suomen päivystävä palomestari Juha Hämäläinen kertoo, että turman aiheutti erittäin huono ajokeli.

– Ajokeli on nyt huono, sillä sataa lunta ja tie on liukas.

Kotkassa ajettiin suoralla tieosuudella huonon ajokelin vuoksi nokkakolari, jossa molempien autojen kuljettajat loukkaantuivat. Tie jouduttiin myös osittain sulkemaan pelastus- ja raivaustöiden ajaksi. 

– Tie on erittäin liukas ja tällä hetkellä näkyvyyttä haittaa pöllyävä lumisade, päivystävä palomestari Juha Säämänen kommentoi. 

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari puolestaan kertoo, että Naanantalissa sattui aamulla kolmen auton kolari, jonka syynä oli todennäköisesti huono ajokeli.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.