Nyt paukkuu ukkonen! Kainuussa poikkeuksellinen tilanne, pelastuslaitos ruuhkautunut kymmenistä hälytystehtävistä – myös sisäministeri Ohisalo joutui myräkän yllättämäksi

Ukkonen on jylissyt tänään iltapäivällä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kajaanissa. Netin ukkostutkapalveluissa näkyy helteisten maakuntien yli vyörynyt sankka salamakeskittymä tältä iltapäivältä ja alkuillalta. Kainuussa on syttynyt useita tulipaloja ja puita on kaatunut runsaasti.

Kainuun pelastuslaitos tiedottaa useista kymmenistä vahingontorjuntatehtävistä ukkoseen liittyen. Kajaanin Paltaniemellä on kaatunut kymmeniä puitä keskelle tietä, kirjoittaa Kaleva.

Kainuun Sanomien mukaan salamat ovat sytyttäneet tulipaloja eri puolille Kainuuta.

Pelastuslaitoksen torstai-iltana julkaiseman tiedotteen mukaan pelastustoimi on Kainuussa ruuhkautunut ja tehtäviä hoidetaan jatkuvasti usean yksikön toimesta. Kainuun Sanomien tavoittama päivystävä palomestari toivoo, ettei pelastuslaitokseen olla yhteydessä kuin hengenvaaraa aiheuttavissa tilanteissa.

Pelastustoimi toivoo ihmisiltä kärsivällisyyttä muun muassa teiltä raivattavien puiden aiheuttaman liikenneviivästyksen vuoksi. Pelastuslaitos muistuttaa, että linjoille kaatuneita puita ei tule mennä poistamaan omatoimisesti.

Myräkkä yllätti sisäministerin

Myräkän yllättämäksi joutui myös Kajaanissa maakuntamatkalla oleva sisäministeri Maria Ohisalo. Ohisalo julkaisi Twitterissä videon, jossa navakka tuuli riepottelee ministeriä.

Taustalla nousevista ukkospilvistä lyö lyhyellä videolla yksi salama.

– Se fiilis, kun oot just puhunut sään ääri-ilmiöistä ja ilmastonmuukoksesta ja paahtava helle vaihtuu yht’äkkiä myräkäksi, Ohisalo kirjoittaa.

Ohisalo on tänään vieraillut seudulla muun muassa Kuhmossa. Ohisalo kirjoittaa toisessa tviitissä olevansa torilla ensimmäistä kertaa ties miten pitkään aikaan.

Tänään ollut historiallinen hellepäivä

Suomessa on tänään kolkuteltu kesäkuun kaikkien aikojen lämpöennätyksen porteilla. Kesän tähän saakka kuumimmat lämpötilat mitattiin tänään Kankaanpäässä Niinisalon maasääasemalla Satakunnassa, kun lämpötila nousi ankarimmillaan 33,5 asteeseen.

Tilanne on poikkeuksellinen. Ilmatieteen laitos kertoo, että edellisen kerran 33 astetta ylittyi kesäkuussa vuonna 1939.

Sään odotetaan jatkuvan loppuviikostakin lämpimänä, mutta epävakaisuuttakin on luvassa. Sade- ja ukkoskuuroja on luvassa maan keskiosissa ja viikonloppuna etelämmässäkin.

Otitko helle- tai ukkoskuvan? Lähetä se tekstiviestillä tai WhatsAppilla toimituksen numeroon 040 578 5504!

*Päivitys kello 20.59: Uutista päivitetty uusilla tiedoilla ukkosmyräkän vaikutuksista Kainuussa.


Lue myös:

    Uusimmat