Tuhoisa ukkoskuuro iski Kajaaniin, lukijan video näyttää rajuilman voiman – meteorologi Mette Mannonen: "Ihan kunnon myräkkä"

0:38
Näin raivokas myräkkä roihui Kajaanissa – katso video!

Rajut ukkoskuurot iskivät tänään voimalla Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen. Niiden voima oli kenties suurin Kajaanin Paltaniemellä, jossa pelastuslaitos kertoo kymmenien puiden kaatuneen keskelle tietä.

MTV Uutiset sai haltuunsa Paltaniemen myräkästä videokuvaa, jossa näkyy salamointia, rankkasadetta ja silmiin pistävän kova tuuli.

– Ihan kunnon myräkkä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Mette Mannonen nähtyään videon.

Mannonen toteaa sääkarttojen perusteella, että Suomen keskivaiheilla on tänään ollut runsaasti ukkoskuuroja ja ihan kunnon salamointia. Eikä rajuilma ole vielä ohi.

– Ukkoskuurot ovat yhä liikkeellä, Mannonen sanoo.

– Nyt kuuroja on liikkeellä Pohjois-Pohjanmaan rannikolla, ja ne liikkuvat sisämaahan päin. Rintamavyöhyke jää maan keskivaiheille huomennakin. Paikoin on luvassa ukkoskuuroja jatkossakin, mutta ei tietenkään kaikilla paikkakunnilla.

Syöksyvirtaus asialla?

Palataan Paltaniemen tuhoihin. Mikä voi kaataa noin paljon puita pienellä alueella?

Mannonen kertoo, että ukkoskuuropilviin voi liittyä kylmiä ja voimakkaita laskuvirtauksia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa kaataa puitakin.

Mannosen mukaan kymmenien puiden kaatuminen pienellä alueella ei ole aivan tavallista, muttei osaa ilman kuvaa kertoa niiden kaatamisen tarkkaa syytä.

– Jos puut ovat kaatuneet samaan suuntaan, niin kyseessä on syöksyvirtaus. Todennäköistä on, että ukkospilvestä on tullut kunnon syöksyvirtaus, joka on puut kaatanut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja