Nyt jyrisee ja kovaa: Suomea uhkaa trombin esiaste, suppilopilvi – bongasitko harvinaisen sääilmiön?

0:42
Katso yllä olevalta animaatiolta, miten ukkonen liikkuu Suomen yllä!

Ilmatieteen laitos on varoitellut rajuista ukkoskuuroista. Pahimpien ukkoskuurojen on povattu osuvan maan keskiosiin. 

Ilmatieteen laitoksen kello 11.45 otetussa tutkakuvasta nähdään, että ukkoskuurojono lähestyy uhkaavasti Oulujärveä maan pohjoisosissa. 

– Suuri alailmakehän kosteus yhdistettynä tuulikentän pyörteisyyteen ja ukkospilvien nousuliikkeeseen voivat suosia suppilopilven tai vesipatsaan muodostumista, Ilmatieteen laitoksen Twitter-tilillä kuvaillaan luonnonilmiötä. 

Katso yllä olevalta videolta animaatio siitä, miten punaisilla rasteilla merkatut ukkoskuurot liikkuvat Suomen yli päivän mittaan. 

Forecalta kerrotaan MTV Uutisille, että Lounais-Suomi näyttäisi tänään säästyvän ukkoskuuroilta. STT kertoo, että sekä maan läntisessä osassa että Kainuussa Oulujärven ympärillä on tänään ukkostanut.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jari Tuovisen mukaan läntinen ukkosrintama voi tuoda mukanaan paikoin rankkoja sateita, joskin salamointi jää siinä vähäiseksi. Ukkonen liikkuu kohti kaakkoa ja sen mukanaan tuomat sateet voivat jatkua yöhön asti.

Oulujärven ympärillä salamointi on ollut runsaampaa. Ukkosta voi riittää Tuovisen mukaan noin kello 20 asti, STT jatkaa.

Ukkospuuskien riski on Tuovisen mukaan tällä hetkellä melko maltillinen, mutta se on aina ukkosesta puhuttaessa mahdollinen.

Havaitsitko trombin esiasteen, suppilopilven? Kuvasitko rajun ukkoskuuron?

Lähetä kuva ja/tai video meille MTV Uutisten toimitukseen esimerkiksi WhatsAppilla numeroon 040 578 5504 tai lähetä ne sähköpostitse osoitteeseen jonna.kumpula@mtv.fi

4:27

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja