Mainos

Rankkasateet ja ukkoset ovat aiheuttaneet mittavia vahinkoja: Vantaalla omakotitalo syttyi tuleen ja kaupungin kiinteistöt kärsivät vesivahinkoja

3:26

Rajuilmoista ovat viime päivinä saaneet Vantaan lisäksi osansa myös ainakin Turku, Rauma, Kuhmo ja Jyväskylä.

Aamupäivällä yli pääkaupunkiseudun pyyhkineet rajut ukkoskuurot työllistivät pelastuslaitosta etenkin Vantaalla. Salamanisku sytytti Leppäkorven kaupunginosassa omakotitalon yläkerran tuleen, ja kaupungissa sammutettiin myös pienempää rakennuspaloa.

Myös ainakin kolme kaupungin kiinteistöä on kärsinyt vesivahinkoja. Yhdessä salamanisku avasi savunpoistoluukut, minkä lisäksi Vaskivuoren lukion kellariin tuli vettä. Myös Myyrmäessä sijaitseva urheiluhalli Energia-Areena koki vesivahingon.

Lisäksi useat alikulkutunnelit ja viemärit ovat tulvineet, ja kaduille on noussut runsaasti vettä.

– Kovin härdelli kesti aamukahdeksasta yhteentoista, raportoi päivystävä palomestari Tommi Leppioja Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Ei henkilövahinkoja

Henkilövahingoilta Vantaalla kuitenkin säästyttiin. Pahimpia vaurioita kärsi salamasta syttyneen rintamamiestalon yläkerta.

– Se ei ole asuinkunnossa, Leppioja kertoo.

– Talon alakerta irtaimistoineen sentään säästyi. Asukkaat pääsivät omin avuin ulos.

Jälkivartiointi Leppäkorvessa kuitenkin Leppiojan mukaan "parisen tuntia".

Vesivahinkoja kärsineiden kaupungin kiinteistöjen vaurioiden laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta pelastuslaitoksen tietojen mukaan ne ovat mittavia.

– Tilojen kuivatus jatkuu vielä pitkään. Laajemman arvion vahinkojen laajuudesta tekevät sitten vahingontorjuntayritykset, mutta kyllähän siellä joudutaan saneeraamaan aika suuresti.

Rankkasateita on ollut myös esimerkiksi Kuhmossa ja Jyväskylässä: 

Pelastuslaitoksen nopeassa toiminnassa mukana tuuria

Poikkeuksellinen sää sattui pelastuslaitoksen kannalta passeliin aikaan, päivystävä palomestari Tommi Leppioja kertoo.

– Tässä oli vähän onneakin matkassa, sillä pahin hälytyssuma sattui vuoronvaihdon yhdessä, eli meillä oli kahden vuoron miehistö töissä samanaikaisesti.

– Jos tämä olisi sattunut perusmiehityksen aikana, niin resurssit olisivat olleet aika kovilla, ja pelastustoimiin olisi tullut viivettä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja