Nyt loppui brexit-huuma! Boris Johnson ilmoitti bensa- ja dieselautojen myyntikiellon aikaistamisesta – koskee myös hybridejä

5:12
Tällaisin sanoin pääministeri Boris Johnson saatteli Britannian ulos EU:sta.

Ison-Britannian oli tarkoitus kieltää uusien bensa- ja dieselautojen myynti vuodesta 2040 alkaen, mutta nyt kieltoa on aikaistettu viidellä vuodella. Vuodesta 2035 alkaen maassa saa myydä ainoastaan sähkö- tai polttokennotoimisia henkilö- ja pakettiautoja.

Uusien bensiini-, diesel- ja hybridiautojen myynti päättyy Isossa-Britanniassa viimeistään vuonna 2035. Pääministeri Boris Johnsonin mukaan aikataulua voidaan tiukentaa entisestään, mikäli se osoittautuu mahdolliseksi.

Saarivaltio pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2050 mennessä. Asiantuntijoiden mukaan polttomoottoriautojen myyntikieltoa oli aikaistettava, jotta tavoitteeseen on mahdollista päästä. Osa ilmastoasiantuntijoista oli toivonut kiellon aikaistamista alkuperäisestä aikataulusta jopa kymmenellä vuodella.

Vain täyssähköisten henkilö- ja pakettiautojen myynti sallitaan

Monet pitivät alkuperäistäkin aikataulua kunnianhimoisena, mutta yllättävintä tuoreessa tiedonannossa on se, että myyntikielto tulee koskemaan myös hybridiautoja. 

Vuodesta 2035 alkaen maassa voikin ostaa uutena ainoastaan sähkö- ja polttokennoautoja.

Ison-Britannian ilmoitus tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia etenkin niille autovalmistajille, jotka ovat panostaneet hybridimalleihinsa täyssähköautojen kustannuksella.

Myös hybridipakettiautojen aikakausi on jäämässä maassa varsin lyhyeksi, sillä niitäkään ei ole markkinoilla vielä montaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja