Lapsilta korvat kiinni: Opetusministeri Li Andersson äityi kiroilemaan Halla-aholle Ylen suorassa lähetyksessä

28:26
Tällainen oli Li Anderssonin linjapuhe vasemmistoliittolaisille viime marraskuussa.

Tunteet pääsivät kuohahtamaan illalla Ylen A-studion suorassa lähetyksessä opetusministeri Li Anderssonin (vas) ja perussuomalaisten Jussi Halla-ahon välillä. 

Halla-aho totesi olevan hyvä Suomen kannalta, mikäli ilmastoon liittyvät toimenpiteet ovat jääneet suunniteltua vähäisemmiksi. Halla-ahon mukaan tilanne on seurausta hallituksen kovasta ristivedosta.

Hänen mielestään keskusta yrittää puolustaa alueellisia näkökohtia vihervasemmiston ajaessa politiikkaa, joka johtaa alueiden muuttumiseen Suomessa vähitellen asuinkelvottomaksi.

– Tuo on siis aivan suoraan sanoen paskapuhetta. Onko sulla yhtäkään esimerkkiä siitä millä tavalla me oltaisiin tehty poliitiikkaa tämän vaalikauden aikana , joka olisi tarkoittanut sitä että alueet muuttuvat elinkelvottomaksi, Andersson ärähti.

Halla-ahon mielestä hallitus ei kykene saavuttamaan hiilineutraaliustavoitettaan kurittamalla yksityisautoilua ja omakotiasumista.

– Nämä kustannusnousut tulevat kohdistumaan nimenomaan suurten kaupunkien ulkopuolella asuviin ihmisiin. Jos me puhumme teollisuudesta ja sen kilpailukyvystä ja sen kustannusrakenteesta, joihin kiilusilmäinen ilmastopolitiikka vaikuttaa negatiivisesti, niin se vaikuttaa työpaikkojen määrään. Kun nostetaan ihmisten asumis- ja elämiskustannuksia, niin se vaikuttaa myös siihen miten kaukaa ihmisten on mahdollista tai kannattavaa ottaa työtä vastaan, Halla-aho vastasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja