Mainos

Nyt koetellaan hermoja – junamatkustajat heräsivät Rovaniemen sijaan Tampereella: Matka Kemijärvelle kestää yli 26 tuntia!

VR:ltä tiedotetaan, että Parkanon ja Tampereen välillä yön yli ollut tavaravaunun suistumisesta johtunut ratavaurio on saatu korjattua siten, että junat pääsevät taas etenemään ratavälillä. MTV Uutiset tavoitti VR:n viestinnän ja selvisi, että esimerkiksi IC 265 on myöhässä kokonaiset 12 tuntia. 

VR:n viestinnästä sanotaan, että tilanne alkoi tiistai-iltana klo 19 ja kesti 12 tuntia. Juna pääsivät jatkamaan matkaansa jälleen seitsemän aikaan keskiviikkoaamuna. 


IC265 seisoi Tampereen asemalla yön yli

IC265 on parhaillaan matkalla Helsaingistä Kemijärvelle. Ratavaurion ja junien seisomisen vuoksi juna on myöhässä 12 tuntia. Juna lähti Helsingistä tiistaina kello 18.49, mutta jäi seisomaan yöksi Tampereelle. 

– Junaan myytiin noin 200 lippua ja matkustajat jatkavat matkaa tällä junalla perille saakka. Heistä murto-osa on matkalla pääteasemalle, ja suurin osa jää pois väliasemilla,  Tilanne on kuitenkin se, että matkustajat eivät etene muillakaan junilla nopeammin perille, VR:n viestinnän Julia Stolp kertoo MTV Uutisille. 

Kaikissa ratavaurion vuoksi seisseissä yöjunissa on Stolpin mukaan tarjottu aamupalaa matkustajille. Iltalehti uutisoi kuitenkin tänään, että moni matkustajista oli kuullut vasta Iltalehden aamun uutisen kautta tarjotusta aamupalasta. 

Julia Stolpin mukaan konduktöörejä on ohjeistettu kuuluttamaan aamupaloista. Kuulutukset eivät kuulu yöjunien makuuvaunuissa automaattisesti, sillä VR ei halua herättää nukkuvia matkustajia. Pohjoiseen suuntaavissa junissa tarjotaan aamupalan lisäksi muutakin syötävää matkan aikana. 

Myöhästymisten takana tavaravaunun suistuminen raiteelta 

VR kertoo, että ratavaurio syntyi tavaravaunun suistuessa raiteelta. Vaunun suistumisen syytä ei vielä tiedetä ja tutkimukset ovat kesken. 

– Rataosuudella kulkee nyt junia, mutta radan kunnosta johtuen rataosuudella on vielä voimassa alennetut nopeusrajoitukset. Ylöjärven kohdalla on vain yksi raide käytössä, Julia Stolp kuvaa. 

– Yhden raiteen vuoksi ja alennetun nopeuden takia matkustajia pyydetään varautumaan viivästyksiin ainakin tämän päivän ajan, Stolp tarkentaa. 

VR:n tiedotteen mukaan monet muutkin junat kuin vain IC265 on pahasti myöhässä. Helsingistä Rovaniemelle matkaava IC273 on myöhässä noin 8 tuntia ja Rovaniemeltä Helsinkiin matkaava IC266 on puolestaan 5 tuntia aikataulustaan jäljessä. 

VR tiedottaa aiheesta täällä.

Video: Isä jäi asemalle, juna lähti vauvan kanssa.

0:46

*** 

Lisäys 23.10.2019 klo 11.16: 

Lisätty juttuun VR Groupin viestinnän edustajan kommentit aamupalasta kuuluttamisen suhteen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja