Juna rikkoutui raiteille – sähköt menivät poikki, vessat eivät toimineet ja ilmastointi toimi vain osittain: "Harmitus on ollut oikeutettua"

Junaliikenteessä on juhannusaattona ollut pahoja myöhästymisiä. Kolme kaukoliikenteen junaa oli aamupäivällä pahasti myöhässä ja myöhästymisillä on vaikutuksia vielä iltapäivän liikenteeseen.

Ongelmat alkoivat aamulla, kun Helsingistä Ouluun matkalla olleeseen IC 121-junaan tuli vikaa. Juna hyytyi raiteille kello yhdeksän jälkeen yksiraiteisella rataosuudella Parkanon ja Seinäjoen asemien välillä.

– Junaa yritettiin ensin korjata, mutta se ei ollut mahdollista, joten siihen hankittiin uusi veturi Seinäjoelta. Ongelman syy ei ole vielä selvillä, viestintäpäällikkö Merja Tuunanen VR:n viestinnästä kertoo.

IC 121-juna lähti uuden veturin kanssa liikkeelle 2 tuntia 50 minuuttia myöhässä kohti Oulua.

Ihmiset päästettiin ulos vessaan

Kyseisestä junasta olivat myös sähköt poikki eivätkä junan vessat toimineet.

– Valitettavasti vessat eivät toimineet, joten ihmisiä päästettiin junasta ulos, Tuunanen kertoo.

Myös ilmastointi pelasi junassa huonosti.

– Ilmastointi ei ollut kiinni, mutta ilmastoinnin teho vaihtelee välillä vaunusta toiseen, joten toisissa vaunuissa ilmastointi on toiminut paremmin ja toisissa vaunuissa on ollut kuumempi.

Tuunasen mukaan mitään vakavampaa ei junan rikkoontumisen takia tapahtunut.

Vaikutti myös muihin juniin

IC 121-junan rikkoontuminen vaikutti kuitenkin myös muuhun kaukoliikenteeseen.

IC41 Tampereelta Vaasaan myöhästyi 75 minuuttia aikataulustaan rikkoutuneen junan takia.

IC 20 Oulusta Helsinkiin joutui myös odottamaan yli puolitoista tuntia Ylivallin liikennepaikalla rikkoontuneen IC 121-junan takia, koska Ouluun matkalla ollut juna rikkoontui juuri yksirataisella osuudella.

– Juna IC 20 pääsi jatkamaan matkaansa noin 100 minuuttia myöhässä, Tuunanen kertoo.

Intercity 20-junan matkustajat siirtyivät lisäksi kesken matkan busseihin, koska Tampere-Helsinki-välillä on ratatöitä. Kaikki bussit ovat nyt matkalla Helsinkiä kohti.

Juna lähtee myöhässä Oulusta

Aamulla Ouluun matkalla olleen junaan rikkoutumisella on vaikutuksia vielä myöhemmin tänään junaliikenteeseen.

Sama juna on lähdössä iltapäivällä Oulusta takaisin Helsinkiin, mutta juna lähtee nyt noin tunnin aikataulustaan myöhässä.

Kaiken kaikkiaan junaliikenteen viivästykset vaikuttivat tänään yli tuhanteen matkustajaan.

Tuunasen mukaan ihmiset suhtautuivat myöhästymisiin ja ongelmiin pääasiassa hyvin.

– Osassa junan vaunuista oli harmitusta, koska kuulutukset eivät kuuluneet kaikkiin vaunuihin. Varmasti harmitusta on ollut ja se on ollut tässä tilanteessa ihan oikeutettua, Tuunanen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat