Juna suistui raiteilta – VR varoittaa viivästyksistä

Junaliikenne käynnistettiin pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä aamuseitsemältä, kertoo rataliikennekeskus. Ylöjärvellä saatiin käyttöön yksi raide, mutta toisen raiteen korjaustyöt jatkuvat. Matkustajia pyydetään varautumaan aamupäivän aikana junien myöhästymisiin.

VR kehottaa junalla matkustavia varautumaan viivästyksiin pääradan raivaus- ja korjaustöiden vuoksi. Lisäksi Tampereen ja Parkanon välillä on luvassa junakyydin sijaan korvaavia kuljetuksia.

Junaliikenne pääradalla Tampereen ja Parkanon välillä katkesi eilen illalla, kun puutavarajuna suistui raiteilta. Raivaamisen ja korjaamisen on arvioitu kestävän aamupäivään asti.

Pohjoiseen menevät yöjunat jäivät illalla odottamaan radan aukeamista Tampereelle, ja yöjunat etelän suuntaan ovat puolestaan odottaneet Seinäjoella.

Aamun junavuoroista on peruttu Tampereen ja Oulun väliä kulkeva IC-juna 403, jonka aikataulun mukainen lähtöaika Tampereelta on 7.01.

Raiteet vaurioituivat

Vaurio aiheutui tavaraliikenteen vaihtotyössä Ylöjärvellä Pirkanmaalla, rataliikennekeskus kertoi illalla.

– Kun vaunuja on siirretty raiteelta toiselle, yksi tavaravaunu on suistunut pois kiskoilta. Se on sellaisessa paikassa, että junat eivät mahdu sitä ohittamaan, kertoi liikennepäällikkö Timo Hämäläinen rataliikennekeskuksesta.

Vaunun suistuminen vaurioitti lisäksi raiteita niin, että kisko liikkui pois paikaltaan.

VR tiedottaa tarkemmin junavuoroista nettisivuillaan.

Päivitys klo 6.15: Juttuun lisätty tieto junaliikenteen saamiseksi käyntiin yhdellä raiteella aamuseitsemältä.

Päivitys klo 8.06: Yksi raide on saatu käyttöön.


Lue myös:

    Uusimmat