Mainos

Junaliikenne saatu kulkemaan Tampereen ja Seinäjoen välillä – pahin myöhästyminen neljä tuntia

Tampereen ja Parkanon välille rikkoutunut työkone on saatu pois radalta, kertoo Rataliikennekeskus ennen iltakuutta.Tiedotteen mukaan rataosuus on luovutettu junaliikenteelle.

Kiskopyöräkaivinkoneen rikkoutuminen katkaisi raideliikenteen iltapäiväkahden jälkeen.

Radalle rikkoutunutta kiskopyöräkaivinkonetta saapui iltapäiväviiden jälkeen pelastamaan toinen työkone 15 kilometrin päästä Sisätöstä, kertoi Rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jorma Laaksonen STT:lle työkoneen saapumisen aikoihin.

Tuntien myöhästymisiä henkilöjunaliikenteessä

Kaivinkoneen rikkoutuminen aiheutti henkilöjunaliikenteeseen useiden tuntien myöhästymisiä.

Henkilöliikenteen junista pahiten myöhästynyt on IC 25 -juna Helsingistä Ouluun, kertoi VR sivuillaan iltakuuden jälkeen. Se on myöhästynyt yhteensä vajaat neljä tuntia.

Muita henkilöjunia on ollut myöhässä aina puolesta tunnista kahteen ja puoleen. Häiriö aiheutti VR:n mukaan myöhästymisiä Helsinki–Oulu-junan lisäksi junille IC 48, IC 24, IC 50, IC 917, S 45 ja IC 27.

Myös IC 28 Oulusta Helsinkiin on VR:n mukaan myöhässä noin tunnin verran. Juna lähtee IC 404:n aikataululla Oulusta klo 19:04 ja pysähtyy samoilla asemilla kuin IC 404 aina Tampereelle asti.

Laaksosen mukaan Parkanoon saatiin myös iltapäivällä 14 korvaavaa linja-autoa, jotka kuljettivat matkustajia myöhästyneistä junista ainakin Tampereen suuntaan.

Pohjoisen suuntaan kulkevien osalta Laaksonen ei osannut korvaavista kuljetuksista vielä iltapäiväviiden jälkeen sanoa, sillä korvaavat kuljetukset hoitaa VR.

Laaksosen mukaan AKT:n ylityökiellon vuoksi korvaavien linja-autokuljetusten saamisessa on ollut hankaluuksia.

VR:n mukaan myöhässä olevien junien vuoksi Kokkolan ja Oulun välille saatiin IC 917 -junalle korvaava linja-auto, jonka oli määrä lähteä ennen iltakuutta Kokkolan rautatieasemalta. Bussin kerrottiin ajavan kaikkien väliasemien kautta.

Uutinen päivitetty klo. 18.38: Junaliikenne on jälleen palannut toimintaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja