Nyt kävi nolosti: Epsonin tulostin hukkaa viidenneksen musteesta - käyttäjä maksumiehenä

Tulostinmarkkinoilla mustekasettien myynti on merkittävä osa-alue.

Ostaja voi hankkia kaupasta tulostimen hyvinkin edulliseen hintaan, mutta muste tuntuu loppuvan lyhyen käytön jälkeen. Tässä vaiheessa edessä on värikasetin tai kasettien hankinta, jotka maksavat yllättäen saman verran kuin koko tulostin.

Teknologiasivusto SlashGear toteaa, että kalliiden värikasettien luulisi edes käyttävän kaiken niissä olevan musteen, mutta ainakaan Epsonin tapauksessa näin ei vaikuttaisi olevan. 

Yhdysvalloissa Bellevue Fine Art -yritys on tutkinut ammattitason Epson 9900 -tulostimen musteen käyttöä. Testissä ilmeni, että mustekaseteissa on vielä huomattavan paljon tavaraa jäljellä siinä vaiheessa kun ne ovat tulostimen mukaan tyhjiä.

Epson 9900 -tulostin käyttää yhtätoista 700 ml:n mustekasettia, jotka maksavat yhteensä huimat 1000 dollaria. Kun tulostin ilmoittaa kasettien tyhjenemisestä, niissä pitäisi olla enää prosentin verran mustetta jäljellä. Näin ei testin mukaan ole.

Bellevue Fine Art avasi kasetit ja huomasi, että niissä on tässä vaiheessa vielä jopa 20 prosenttia mustetta jäljellä. Tämä määrä päätyy käyttäjiltä turhan takia roskiin ja he joutuvat ostamaan tilalle jälleen uudet kalliit kasetit.

Yritys testasi neljää Epson 9900 -tulostinta ja ne kaikki toimivat samalla tavalla.

Päivitys juttuun 18.9. klo 11.18: Epson kertoo, että mustekasetit pystyy käyttämään loppuun asti. Lue juttu aiheesta täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja