Epson vastaa printterikohuun: "Mustekasetit voi käyttää loppuun"

Tulostimien tapa käyttää värikasetteja nousi keskusteluun pari päivää sitten. Bellevue Fine Art Repro kertoi havainneensa, että ammattitason käyttöön suunniteltujen Epson 9900 -tulostimien värikaseteissa on vielä viidennes mustetta jäljellä siinä vaiheessa kun laite kertoo niiden olevan tyhjiä.

Epsonilta kerrotaan MTV Uutisille, että todellisuudessa vajaita mustekasetteja ei kuitenkaan tarvitse heittää roskakoriin, vaan värit voidaan käyttää loppuun asti. 

Epsonilta todetaan, että Epson Stylus Pro 9900 musteensyöttöjärjestelmä hyödyntää kahta eri tapaa seurata mustetasoa:

Ensisijainen järjestelmä laskee matemaattisesti musteen menekin kustakin mustekasetista. Laskelma perustuu jokaiseen mustetippaan, jonka tulostin syöttää tulostamisen ja tulostinpään puhdistuksen yhteydessä.

Vähäisestä musteen määrästä kertova "Ink Low" -hälytys aktivoituu, kun kasetissa on jäljellä mustetta noin 10–15 prosenttia.

"Ink Low" -hälytyksen jälkeen tulostinta voidaan edelleen käyttää normaalisti, kunnes loputkin käytettävästä musteesta on hyödynnetty ja "Ink Out" -merkkivalo syttyy.

"Ink Out" -merkin aktivoi puolestaan laitteen toinen seurantatapa, joka perustuu mustekasetissa olevaan fyysiseen sensoriin. "Ink Out" -hälytys aktivoituu, kun musteen taso on niin alhainen, että tulostimen jatkunut käyttö voi vahingoittaa tulostinpään.

Mustekasetti voidaan vaihtaa täydempään pudistuksen ajaksi 

Mikäli tulostimen puhdistus aloitetaan kun "Ink Low" -merkkivalo palaa ja tulostin arvioi matemaattiseen laskelmaan perustuen, ettei mustekasetissa ole tarpeeksi mustetta tulostinpään puhdistukseen, tulostin ilmoittaa, ettei mustetta ole tarpeeksi prosessin loppuun viemiseksi. 

Epsonilta kerrotaan, että tässä tapauksessa tyhjenevä mustekasetti voidaan vaihtaa täydempään mustekasettiin tulostinpään puhdistuksen loppuun saattamiseksi.

Yhtiö painottaa, että puhdistusprosessin jälkeen alkuperäinen mustekasetti voidaan kuitenkin laittaa tulostimeen uudestaan ja se voidaan käyttää loppuun "Ink Out" -merkkivalon syttymiseen sakka. Vajaata mustekasettia ei täten tarvitse hävittää.

Lue myös:

    Uusimmat