Omistatko itse? Näitä VHS-kasetteja yritetään myydä eBayssa törkyhintaan

Muistatko vielä VHS-kasetit? 0:47
KATSO MYÖS: Koska viimeksi käytit? Retrovideo näyttää, miten videot toimivat

Monia lapsuudesta tuttuja VHS-kasetteja myydään eBayssa jättihinnoilla, joihin ei tosin kannata aina uskoa.

Nostalgia myy, ja moni netin kauppapaikoilla uskoo keräilyinnon siivittävän tavanomaisetkin tuotteet huippuhintoihin. Kerroimme aiemmin Pieni merenneito -elokuvasta, jonka VHS-julkaisun alkuperäisestä "peniskannesta" yritetään nyhtää jopa tuhansia euroja. Toisaalta kaikki kasetit eivät ole läheskään niin arvokkaita kuin monet uskovat.

13 000 euron hintalappu

Kirpputoreilta videokasetteja saa 50 sentillä, mutta nettikauppa eBayssa hinnat nousevat usein poskettomiksi. Eräs myyjä pyytää "vaatimatonta" 13 000 euron hintaa uudesta, vuoden 1989 Paluu tulevaisuuteen -kasetista, kertoo New York Post.

Pakkauksessa edelleen olevan E.T.-elokuvan vuoden 2002 juhlaerikoisjulkaisun hintalappu on 36 000 euroa.

Gremlins-elokuvasarjan ykkösosan saisi ostaa "vain" 4 200 euron hinnalla

Kymppitonni vanhasta Disney-elokuvasta? Ei välttämättä

Keräilijöiden uskotaan hamuavan erityisesti Disneyn elokuvia, ja monet vanhat julkaisut onkin listattu huippuhinnoin. Kymppitonnia pyydetään sekä muoveissa vielä olevasta Basil Hiiri, mestarietsivästä että uudesta Pinokkio-elokuvan vuoden 1993 erikoisjulkaisusta. "Uudenveroisen" vanhan Dumbo-elokuvan hinta huitelee 18 000 eurossa. 

Moni hyvin kalliista kaseteista on Black Diamond -julkaisu. Nimi tulee mustasta timantista kotelon selkämyksessä. WDW-sivuston mukaan varsinkin Black Diamond -kasettien hintaa on kuitenkin usein liioiteltu.

– Se, että joku listaa tuotteen tuohon hintaan eBay-sivustolle, ei tarkoita, että se myytäisiin siihen hintaan, sivuston Rain Blanken toteaa.

Toteutunut hinta kertoo totuuden

Esimerkiksi eBayn haussa on mahdollista tutkia pelkkiä toteutuneita kauppoja; ne kertovat, että Black Diamond -versio Dumbosta on myyty käytettynä kuuden ja uutena yhdeksän euron hintaan.

Uusi kasetti Kaunottaresta ja hirviöstä on myyty 40 eurolla, mutta toisaalta myös kuudella eurolla. Arvo onkin aina ostajan silmässä.

– Avaamattomat Disneyn VHS-kasetit ovat arvokkaampia kuin avatut ja käytetyt, mutta suurista rahoista ei ole kyse. Niiden kunniaksi on sanottava, että 35-vuotias VHS-kasetti ei yleensä ole minkään arvoinen, joten hyvä niille, Blanken pohtii.

Kasettien laatu myös huononee niiden ikääntyessä, eivätkä hyvin vanhat kasetit välttämättä ole laadukasta katsottavaa. Blakenin mukaan kaikki arvo ei kuitenkaan ole rahallista. 

– Jos jemmaat Disneyn videokasetteja, joilla ei vielä ole rahallista arvoa, voit rohkaistua siitä, että ne merkitsevät jotakin sinulle. Sellaisia asioita kannattaa aina säästellä.

Arvokin voi aina nousta, ja jotkin kasetit ovat himoittuja keräilijöiden silmissä. Esimerkiksi vuoden 1989 Paluu tulevaisuuteen -elokuvaa on kyllä myyty yli 300 euron hinnalla.

Katso myös: Tämä iPhone oli moderni vuonna 2007 – myytiin nyt huippuhintaan

Nostalginen ulkonäkö! Tämä iPhone oli huippumoderni vuonna 2007 0:57
Muistatko, miltä vanha iPhonesi näytti? 

Lähteet: WDW, New York Post, eBay

Lue myös:

    Uusimmat