Nyt ei kuulosta hyvältä: Varjojen mailla vaeltava Kaisa Mäkäräinen kuin puulla päähän lyöty – "Aika hämmentynyt olo"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen jäi kahdella sakollaan 32:nneksi maailmancupin pikakilpailussa Norjan Holmenkollenilla ja oli vaikeuksistaan kuin puulla päähän lyöty.

Mäkäräinen jäi yhden ohilaukauksen ampuneesta voittajasta, Slovakian Anastasia Kuzminasta, peräti 1.32,7 minuuttia. Vahvana hiihtäjänä tunnettu Mäkäräinen oli lisäksi puhtaassa hiihtoajassa vasta 12:nneksi nopein: 47,7 sekuntia päivän vikkelintä hiihtäjää, Saksan Denise Herrmannia, hitaampana.

– Aika hämmentynyt olo lähinnä tuosta hiihtovauhdista, koska tekeminen ladulla tuntui ainakin pari ekaa kierrosta hyvälle. Alkuverkassa olo oli vähän löysä, mutta parani koko ajan loppua kohti, joten odotin kyllä paljon parempaa hiihtämistä, Mäkäräinen sanoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Mäkäräinen ampui yhden sakon makuulta ja yhden pystystä.

– Kun ladulla jää noin paljon, ei penkalla ole varaa minkäänlaisiin virheisiin, joita tänään kuitenkin tuli molemmista asennoista.

Urakka jatkuu lauantaina takaa-ajolla, johon lähdetään pikakisan asemista.

– Tulos oli tänään kuitenkin jollain tapaa hyväksyttävä, eikä siihen voi jäädä rypemään liian kauaksi. Lauantaina on kuitenkin takaa-ajo näistä lähtökohdista. Koitetaan nyt vaan saada kausi päätökseen, Mäkäräinen summasi.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Mäkäräinen on pudonnut seitsemänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat