Kaisa Mäkäräisen kisa Holmenkollenilla karusti vihkoon – suomalaistähti jäi ynnä muut -sijoille

Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärkisijoista ampumahiihdon maailmancupin 7,5 kilometrin pikakilpailussa Oslon Holmenkollenilla. 32:nneksi sijoittunut Mäkäräinen ampui kaksi ohilaukausta, eikä ollut hiihtovauhdillisestikaan terävimmässä iskussaan.

Mäkäräinen avasi makuulla pelin osumalla, mutta ampui pitkän tähtäysajan jälkeen toisen laukauksensa ohi. Myös pystypaikalta häneltä lipesi yksi kuti ohi.

Kilpailun voitti yhden ohilaukauksen ampunut Slovakian Anastasia Kuzmina, josta Mäkäräinen jäi peräti 1.32,7 minuuttia. Kärkikolmikon täydensivät nolla-ampujat, Saksan Franziska Preuss (+21,2) ja Slovakian Paulina Fialkova (+25,1).

Puhtaassa hiihtoajassa Mäkäräinen oli vasta 12:nneksi nopein, 47,7 sekuntia nopeinta hiihtäjää, Saksan Denise Herrmannia hitaampana.

Maailmancupin kokonaistilanteessa seitsemänneksi pudonneella Mäkäräisellä oli vaikeaa myös viime viikonloppuna päättyneissä Östersundin MM-kisoissa. Pahasti ammuntansa kanssa tuskastelleen Mäkäräisen parhaaksi henkilökohtaiseksi sijoituksekseen Östersundissa jäi pikakisan 12. tila.