Nysse ei kulje: Tampereen bussi- ja ratikkaliikenne pysähtyi torstaiksi lakon takia

Ratikka- ja bussiliikenteen lakko alkaa aamukahdelta ja kestää vuorokauden.

Poliittiset työtaistelutoimet jatkuvat tänään etenkin Pirkanmaalla. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n jäsenten lakkoilu voi pysäyttää koko Tampereen seudun eli Nysse-alueen ratikka- ja bussiliikenteen.

Poliittisen lakon piti koskea alun perin vain raitiovaunuliikennettä ja Tampereen kaupunkiliikenteen bussilinjoja, mutta se laajeni koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä. Lakko ei koske lähijunaliikennettä.

Kaupunkiliikenteestä kerrotaan, että lakko alkaa torstaina aamukahdelta ja päättyy vuorokauden päästä perjantaina. Perjantaina liikennöinti käynnistyy varttia vaille neljä aamulla. Muutamat bussit voivat liikennöidä, ja ne voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta. Matkustajia kehotetaan tarkistamaan oman lähtönsä tilanne juuri ennen lähtöä, sillä tietoja päivitetään jatkuvasti vielä lakkopäivänä.

Lisäksi JHL:n jäsenet lakkoilevat muun muassa Tampereen Energialla ja Pirkanmaan Jätehuollolla. Teollisuusliitolla ja Sähköliitolla on vuorokauden mittaisia poliittisia lakkoja esimerkiksi AGCO Powerin, Metson, Sidosteen ja UPM:n toimipisteissä.

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ja Sähköliitto järjestävät torstaina alkavia vuorokauden mittaisia lakkoja muun muassa Fazerin makeistehtaalla Lappeenrannassa ja Pandan makeistehtaalla Jyväskylän Vaajakoskella.

Poliittiset työtaistelut ovat osa Painava syy -kampanjaa, joka vastustaa hallituksen kaavailemia työmarkkinatiukennuksia ja leikkauksia sosiaaliturvaan.

Lue myös:

    Uusimmat