Poliittiset lakot laajenevat tänään joukkoliikenteeseen, teollisuuteen ja kaupan logistiikkakeskuksiin

Tänään alkavat poliittiset lakot vaikuttavat kauppoihin ja teollisuuteen.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n kaksipäiväisessä lakossa ovat mukana muun muassa linja-autonkuljettajat. Lakko vaikuttaa bussiliikenteeseen niin paikallis- kuin kaukoliikennevuoroillakin.

Lisäksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL aloittaa metro-, raitio- ja linja-autoliikennettä koskevan lakon Helsingissä, Turussa ja Tampereella. JHL:n tiistaina alkanut lakko useiden kaupunkien varhaiskasvatuksessa sulkee valtaosan päiväkodeista jo toista päivää.

AKT:n lakossa ovat mukana ahtaajat. Lisäksi Teollisuusliitto ja Paperiliitto aloittavat tänään kolmepäiväisen työnseisauksen kymmenillä työpaikoilla ympäri maan. Teollisuusliiton mukaan sen työtaistelutoimien piirissä on noin 60 000 teollisuuden työntekijää.

Sähköliitto aloittaa tänään kolmipäiväisen työnseisausten sarjan, joka ensimmäisenä päivänään koskee Loviisan ydinvoimalaa. Huomenna torstaina vuorossa on Olkiluoto. Samalla alkaa kolme päivää kestävä työnseisaus pietarsaarelaisessa Alholmens Kraftissa.

Myös Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa tänään lakon kaupan logistiikkakeskuksissa. Kaupan liiton mukaan lakon aikana kaupoista saattaa puuttua yksittäisiä tuotteita.

Lue myös:

    Uusimmat