Nyrkkeilylegenda Mike Tyson poltti todella vahvaa psykedeelistä huumetta aavikolla – koki valaistuksen: "Tapoin itseni siellä"

Nyrkkeilylegenda Mike Tyson on noussut otsikoihin monista kohuista lajin ulkopuolelta. Tyson kertoi koskettavassa haastattelussa ESPN:lle suuresta elämänmuutoksestaan. 

Tyson kertoo, että hän koki elämäänsä mullistaneen tapahtuman tämän vuoden alussa. 

– En halua olla se hirviö, kun kuolen. En halua tulla muistetuksi sinä ihmisenä. Hän on myrkyllinen ja vaarallinen perheelleni sekä vaimolleni. Hän ei välitä heistä, vaikka he ovat kaikkeni, Tyson sanoo.

Nyrkkeilylegenda oli kokenut valaistuksen, kun hän oli polttanut sammakon myrkystä uutettua todella vahvaa psykedeelistä huumetta. Polttaminen oli tapahtunut Sonoran aavikolla Pohjois-Meksikossa vuoden alussa. Samassa hetkessä väkivaltainen Mike Tyson oli kuollut.

– Sanoin itselleni, että nyt olen tappanut itseni. Tapoin itseni siellä. Egoni tappamalla koko elämäni muuttui. Tämä kuulostaa kuin elokuvan käsikirjoitukselta, mutta se on totta. Nyt herään hymyillen ja mietin, että mitä helvettiä tapahtui, Tyson kertoo.

– Silloin, kun huomasin, että kaikilla luksusjutuilla ei ollut enää mitään merkitystä. Silloin, kun luulet, että teidät kaiken ja huomaatkin, ettet tiedäkään mitään, niin silloin koet valaistuksen. Sitä voi kutsua kehitykseksi tai jumalalliseksi väliintuloksi. En tule sanomaan sitä, että kyseessä olisi Jumala, mutta egoni kuolema. Tunsin itseni alastomaksi ja pelokkaaksi, sillä ainoa asia, joka minulla on koskaan ollut, on egoni. Se teki minusta erityisen ja tunnetun persoonan, Tyson jatkaa.

Uransa aikana 50 voittoa ja kuusi tappiota kehässä kokenut Tyson kertoo, että hän elää nyt ollakseen parempi ihminen.

– Tiedän, mitä se vaati, että se ihminen rakentui. Hän ei tule katoamaan yhdessä yössä kaiken kokemansa jälkeen. En kadu hirveästi mitään, väkivaltaista käytöstäni, huumeongelmaani, syrjähyppyjäni, katutappeluitani ja liikenneonnettomuuksiani. Kaikki se on nyt ohi ja olen edelleen elossa. Elämäni on nyt sitä, että teen perheeni elämästä parempaa. Olen kiitollinen siitä, että olen elossa ja saan uuden mahdollisuuden, Tyson päättää.

Lue myös:

    Uusimmat