Nyrkkeilijä Eva Wahlström on nyt myös korusuunnittelija: "Sain vapaat kädet"

Ammattinyrkkeilijä Eva Wahlström on kunnostautunut urheilun lisäksi myös korusuunnittelijana.

Wahlström opiskelee urheilu-uransa ohella taideteollisessa korkeakoulussa ja tähtää nyrkkeilyn jälkeen muotoilijan uralle.

– Vaasalainen kultasepänliike täyttää 150 vuotta, joten tehtiin sen kunniaksi 150 kappaletta numeroituja koruja. Minä sain vapaat kädet, Wahlström kertoo MTV:lle.

Murros-nimiset hopeiset korut on tehty käsityönä kierrätysmateriaalista. Koru julkistetaan virallisesti lauantaina 21.11., kun Wahlström ottelee Helsingin ammattinyrkkeilyillassa. Osa korun myyntituotosta menee hyväntekeväisyyteen.

– Koru kuvastaa ihmistä. Rosoinen sisäosa on niin kuin ihmisen sisin, joka on kolhittu ja kovia kokenut – niin kuin ihmiset ovat. Jotkut syntyvät haavoilla ja toiset saavat niitä elämän varrella. Kiiltävä ulkokuori on se, mitä ihmiset haluavat näyttää, Wahlström kuvailee.

– Ideana on se, että sisäosan saa pois ja voi kantaa pelkästään sitä sisintä sitten, kun ymmärtää, että koetuista kolhuista, kivuista ja arvista tulee vahvuuksia. Se on sitä kaikista kauneinta ja aidointa rosoisuudessaan. Tämä on vähän vastalause pinnallisuudelle. Toivoisin, että ihmiset ymmärtäisivät, että kaikki ovat kokeneet kovia ja ihminen on parhaimmillaan ja mielenkiintoisempi niin. Ettei tarvitsisi näyttää sitä tyhjää pintaa, Wahlström taustoittaa.

MTV Katsomo esittää Wahlströmin nyrkkeilyottelun lauantaina 21.11.

Lue myös:

    Uusimmat