Mainos

Nykykoira viettää kesälomansa koirahotellissa – näin paljon se maksaa Suomessa

Koirahotellille ja koirien päivähoidolle on Suomessa kysyntää. Asiakkaita on monen kokoisia, aina parikiloisista pikkukoirista tanskandoggeihin. Katso videolta, miten arki sujuu koirahotellissa!

Thaimaan rannat viekoittelevat, samoin Espanjan aurinko... Mutta mitä tehdä perheen koiralle loman ajaksi? Jos hoitajaa ei lähipiiristä löydy, trenditietoinen omistaja voi viedä koiransa koirahotelliin. 

Koirahotellien hintoja Suomessa

Monissa hotelleissa useammasta koirasta ja pidemmästä ajasta saa alennusta. Lisämaksusta koiralle voi usein tilata hoitoja, kuten trimmauksen.

Koirahotelli Pia´s Dreamdogs, Piikkiö: 30 euroa vuorokausi

Onnenkoiran koirahotelli, Hyvinkää: 30 euroa vuorokausi, kun hoitoaika on 1-3 vrk

Showhau Center Koirahoitola, Vantaa: 47 euroa vuorokausi

Koirahotelli Perro, Espoo: 45 euroa vuorokausi

Koirahotelli Patajoen Navetta, Jämsä: 33 euroa vuorokausi

Lemmikkihotelli Tassu&Tassu, Helsinki: 36 euroa, vuorokaudet 1-7

Koirahoitola Canicula, Jorvas: Suuret koirat 35 euroa, hinta koiran koon mukaan

Koirahotellille ja koirien päivähoidolle on Suomessa kysyntää, kertoo Showhau centerin toimitusjohtaja Esko Kammonen. Päivähoidossa käy esimerkiksi koiria, joiden omistaja tekee pitkää päivää töissä.

– Kyllähän Suomessa voi poikkeuksetta sanoa, että koiria pidetään hyvin, harvemmin ne joutuvat olemaan kahdeksan tuntia tai pidempään yksin. Tietysti on poikkeuksia, Kammonen kuvaa.

Kesälomiksi koiriaan hotelliin tuovat aivan tavalliset ihmiset.

– Ikähaitari on noin 20 vuodesta ylöspäin. On perheitä, joilla on lapsia, on yksi koira, useampi koira. Ja yleensä ollaan lähdössä aina johonkin päin matkalle, ulkomaille tai kotimaassa.

Koira voi olla hotellissa päivistä viikkoihin. Asiakkaita on monen kokoisia, aina parikiloisista pikkukoirista tanskandoggeihin.

Koirat jaotellaan huoneisiin tavallisesti koon mukaan, niin, että isot koirat saavat suuret huoneet. Myös pieni koira voi päästä isoon huoneeseen, jos se sattuu olemaan vapaana.

Koirien ei ole pakko pakata vaikkapa pyyhettä ja puruluuta lomaa varten, mutta Kammosen mukaan moni ottaa silti esimerkiksi oman lempilelunsa mukaan.

"Omistaja on aina omistaja"

Hotellissa koiria luonnollisesti lenkitetään päivittäin. Lomavieraat saavat myös seurustella keskenään, jos ne vain pitävät toisten koirien seurasta. Herkkujakin tarjotaan. Ujo koira voi silti hotelliin saapuessaan mököttää pari ensimmäistä päivää. Kun aikaa kuluu, koira rentoutuu ja niin sanotusti ”puhkeaa kukkaan”.

Sanotaan, että loma on ihmisen parasta aikaa, mutta miten on koirien laita?

Koira ei voi kertoa koti-ikävästään, mutta omistajan saapuminen kertoo Kammosen mukaan sen, että ainakin jonkinasteinen ikävä on ollut.

– Senhän näkee, kun omistaja tulee, niin iloisuus on aivan käsin kosketeltavaa. Omistaja on aina omistaja.

Katso yllä olevalta videolta, miten arki sujuu koirahotellissa!

Hintatiedot: Koirahotellien kotisivuilta

***

1:55

7:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.