Mainos

Nurmijärven kirkossa vakava vesivahinko juuri ennen joulua – arvokkaat urut vaarassa

Nurmijärven kirkossa on myöhään illalla sattunut harmillinen vesivahinko.

Nurmijärven kirkkoherra Ari Tuhkanen kertoo MTV Uutisille, että jostakin syystä kirkon takaosan välikatossa kolme sprinkleriä paukahtivat rikki. Vesi pääsi kastelemaan osan urkuparvesta kirkon länsipäädyssä.

– Vettä on tippunut parven sivuille, mutta ei näillä näkymin suoraan urkujen päälle. Tilanne pitää kuitenkin arvioida vielä tarkasti, sillä urut on niin herkkä ja arvokas soitin. Jos urkujen puuosat alkavat vaikkapa turvota, voi siitä olla huonoja seurauksia, harmittelee Tuhkanen.

Vesivahingon syy vielä auki

Tuhkasen mukaan sprinklerien laukaisun syystä ei ole vielä tietoa.

– Jokin viikko sitten järjestelmää huollettiin, mutta en tiedä, liittyykö se tähän. Onneksi vettä ei kuitenkaan suihkunnut suoraan kirkon ilmatilaan.

Sprinklerit paukahtivat rikki illalla noin klo 20. Pelastuslaitos sai tilanteesta automaattihälytyksen. Mukaan apuun tuli myös paikallinen VPK.

Vanhat maalaukset säilyivät

Pelastuslaitos on kuivannut rakenteita koko yön, ja purkanut kastuneet eristevillat pois kirkon välikatosta. Rakenteisiin pitää hankkia uudet eristevillat. Urkulehterin edessä on Tuhkasen mukaan vanhoja puupaneelimaalauksia, jotka pelastuslaitos ehti suojata muoveilla. 

– Nyt näyttäisi, että tauluille onneksi ei olisi käynyt kuinkaan.

Aamupäivällä Nurmijärven kirkkoon oli tarkoitus tulla päiväkoteja viettämään joulujuhlia. Nyt joulukirkot pidetään viereisessä Nurmijärven seurakuntakeskuksessa.

Missä joulukirkko tänä vuonna?

Päivän mittaan on tarkoitus arvioida, onko joulunajan kirkkoja mahdollisuus pitää Nurmijärven kirkossa vai jossakin muualla esimerkiksi Klaukkalan kirkossa tai Rajamäen kirkossa.

– Elämme nyt tilanteen mukaan päivä kerrallaan, Tuhkanen sanoo. 

Nurmijärven puukirkko on rakennettu vuonna 1793.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.