Mainos

Nuppu polkee töihin kesät talvet: "Hyvä mieli ja energinen olo ovat parhaat palkinnot"

Vantaalla Kehä III:n ja Hakunilantien liittymän vierellä kulkevaa kävelytietä polkee pikkupakkasessa sporttinen nainen. Hän on Nuppu Hepo-oja, joka on polkemassa töistä kotiin. Näin hän tekee jokainen työpäivä, ympäri vuoden.

Nuppu Hepo-oja lähtee liikkeelle aamuvarhain, kello viiden aikaan.

– Mikäli lunta on satanut, niin aura-autot eivät ole useimmiten vielä kevyenliikenteenväyliä putsanneet. Kesällä matkaan menee noin 40 minuuttia, talven pahimmilla keleillä aikaa menee kaksinkertainen määrä.

Pyöräily on naiselle muutakin kuin kunnon kohentamista.

– Työmatkapyöräily on hyvä henkinen siirtymä kodista töihin ja töistä kotiin. Näin kahden lapsen (8 ja 10 vuotiaat pojat) äitinä arvostan myös aikaa olla omissa ajatuksissani. Olen löytänyt liikunnan 7 vuotta sitten ja tämä tukee myös peruskuntotavoitettani. Neljä vuotta olen pyöräillyt ympäri vuoden. Treenaan triathloneja varten, joten työmatkapyöräily tukee sitä hyvin. Lisäksi harjoittelen muulla tavoin yli 10 tuntia viikossa, kesällä treenimäärät kasvavat tästä.

Perusvarusteita

Haastatteluhetkellä oli aurinkoinen sää ja noin viisi pakkasastetta. Varusteiksi Nuppu oli valinnut kypärän, putkihuivin, maastohiihtotakin ja -hanskat sekä juoksuhousut.

– Näiden alla on tekninen kerrasto. Jos olisi nollakeli, tämä vaatemäärä olisi liikaa ja kovemmalla pakkasella käyttäisin välissä paksumpaa fleeceä, paksumpia hanskoja sekä toisia kenkiä. Kenkinä yleensä käytän kevyesti topattuja matalavartisia vaelluskenkiä. Niillä on mukavampi kulkea sisätiloissa kuin klossikengillä.

Talvipyöräilyyn Nuppu on valinnut hybridipyörän, tai ei hän sitä itse valinnut.

– Tämän pyörän sain mieheltäni Jukka Heikkiseltä lahjaksi. Pyöräni on hybridipyörä, johon on asennettu nastarenkaat. Samaa pyörää käytän työmatkoilla talvella ja kesällä. Loskakeleillä pyörä tarvitsee enemmän huoltoa. Kun jotain epämääräistä alkaa kuulumaan, pyydän mieheni huoltamaan pyörää. Olen ulkoistanut pyörän huolto- ja korjaustoimenpiteet hänelle.

Nupun työmatka on Hakunilasta Pasilaan, 14 kilometriä. Urbaanissa ympäristössä kulkevassa reitissä on kauniitakin kohtia.

– Työmatkani kauneimmat kohdat löytyvät Jakomäen hiekkakuopilta Vantaan ja Helsingin rajalta sekä Vanhankaupungin lahdelta.

Jotta kauneuden ylistämien ei jäisi pelkäksi puheeksi, katso Nupun työmatkakuvia hänen Instagram-tililtään.

Monta palkintoa

Kunnon koheneminen ja mielen virkistyminen. Oliko vielä muita syitä kulkea työmatka polkupyörällä ympäri vuoden?

– Kaikki liikunta on ihanaa, ja hyvä mieli ja energinen olo ovat parhaat palkinnot. Lisäksi saa syödä niin paljon kuin haluaa!

Lopuksi Nuppu pääsee yllättämään.

– En pyöräile töihin joka päivä. Kerran viikossa teen työmatkat juosten.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Yousport.fin kanssa.

***


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.