Mainos

Nuorukainen hurjasteli silmittömästi – kaksi lasta oli jäädä alle suojatiellä

Salolaisen 18-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Koski TL:ssä eilen illalla.

Nuorukainen kiinnitti poliisin huomion, kun hän ohitti Salontietä kohti Koskea ajaessaan siviilimallisen poliisiauton keltaisen sulkuviivan kohdalla.

Poliisin mukaan ohituskohdassa oli mäennyppylän vuoksi erittäin huono näkyvyys. Tapahtuma-aikaan puoli kahdeksalta oli sumuista ja tien pinta oli jäinen ja liukas.

Miehen kuljettama henkilöauto kääntyi Salontien ja Härkätien risteyksestä kohti Kosken keskustaa 90 kilometrin tuntinopeudella viidenkympin alueella. Auton vauhti vain kiihtyi Koskentiellä, jossa nopeusrajoitus laski 40 kilometriin tunnissa. Autoa seuranneen poliisiauton nopeusmittari näytti 110 km/h.

Koskentiellä oli poliisin mukaan huomattavasti vastaantulevaa liikennettä sekä kolme jalankulkijaa, joista kaksi lasta oli juuri ylittämässä suojatietä ennen kuin henkilöauto ajoi hiljentämättä suojatien yli. Kovimmillaan auto ajoi sataaneljääkymppiä 40 km/h-alueella.

Poliisiauto sai henkilöauton pysäytettyä Koskentien ja Turuntien risteykseen. Vuonna 1998 syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Poliisia paennut alaikäinen karautti autolla ojaan – kyydissä kolme henkilöä

Poliisi puuttui hurjastelijan temppuiluun myös Pöytyällä hieman ennen puoltayötä. Loimaalaisen vuonna 1999 syntyneen nuoren miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikennerikkomukseen Valtatie 9:llä.

Poliisi mittasi Jalkalantien risteyksen kohdilla nuorukaisen kuljettaman auton nopeudeksi 111 km/h kahdeksankympin alueella.

Partio yritti pysäyttää autoa ensin punaisella pysäytysvalolla ja myös perässä ajamalla. Auto kuitenkin kiihdytti vauhtiaan kohti Turkua kovimmillaan 138 kilometriin tunnissa.

Partio menetti näköyhteyden autoon, mutta hieman ennen Harakkamäentietä poliisit havaitsivat kaistojen yli vasemmalle ojaan ajaneen henkilöauton. Jälkien perusteella autosta oli poistunut useampi henkilö.

Partio tavoitti pellolta naisen, joka kertoi poliisille kuljettajan tiedot sekä sen, että autossa oli kyydissä kolme henkilöä. Poliisit havaitsivat läheiseltä hiekkatieltä toisen auton, jonka kyydistä kuljettaja ja yksi auton matkustajista löytyivät.

Nuori mies myönsi kuljettaneensa henkilöautoa. Hän kertoi lähteneensä karkuun siksi, ettei hänellä alaikäisenä ole ajokorttia.

Kukaan ei loukannut itseään ulosajossa eikä kellään autossa olleista ollut alkoholia veressään. Tapahtuma-aikaan tienpinta oli jäinen ja tapahtumapaikalla oli erittäin kova sumu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.