Mainos

Keväinen viikonloppuyö työllisti poliisia liikenteessä: Hurjia ylinopeuksia, promillelukemia ja takaa-ajotilanteita

Rattijuopot ja hurjat ylinopeudet ovat työllistäneet poliisia perjantain ja lauantain vastaisena yönä eri puolilla maata.

Turussa kaksi ilmeisesti lauhan kevätkelin innoittamaa moottoripyöräilijää ajoi puolenyön aikoihin yli 200 kilometrin tuntinopeudella Tampereen moottoritietä Turun suuntaan. Poliisi otti molemmilta kuljettajilta ajokortin pois ja määräsi heidät ajokieltoon.

Nakkilassa nuori mopomies ajeli törkeää ylinopeutta keskustan alueella.

– Poliisipartio oli juttusilla nuorison kanssa Kauppatiellä, kun ohitse ajoi mopoilija, jota nuoriso viittoili ajamaan ohitse. Partio päätti tarkastaa mopoilijan, jolloin tämä lähti karkuun eikä pysähtynyt annetuista pysähdysmerkeistä huolimatta. Mopoilija käytti toistuvasti korkeita tilannenopeuksia ja jätti väistämisvelvoitteet noudattamatta. Mopoilija pysähtyi lopulta Taijantielle. Mopo otettiin poliisin haltuun, ja mopoilija määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Poikaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoo törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvorikkomuksesta, joka tapahtui eilen Savitaipaleella tiellä 378 Mäntykiven kohdalla.

Poliisipartion tutkalukeman mukaan nelikymppinen mieskuski ajoi 162 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa. Lisäksi kuljettajan käytössä ollut auto oli katsastamaton.

Takaa-ajetut kiisivät ylinopeutta Hämeenlinnassa ja Lahdessa

Hämeenlinnassa Tampereentiellä Kanta-Hämeen poliisipartio kiinnitti aamuyöstä huomiota ajoneuvoon, joka kiersi liikenneympyrän vasemmalta puolelta. Partio kääntyi auton perään ja yritti pysäyttää sitä. Kuljettaja kiihdytti nopeuttaan siten, että pahimmillaan auton nopeus oli taajamassa 50 kilometrin tuntinopeusalueella yli 150 kilometriä tunnissa.

Vanhalla Härkätiellä kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja suistui oikealle kaartuvassa mutkassa ulos tieltä. Auto osui ulkokaarteessa olleeseen puuhun, jonka jälkeen kuljettaja yritti vielä jatkaa ajoa joitakin kymmeniä metrejä. Poliisi otti autosta kiinni kuljettajana toimineen noin 20-vuotiaan miehen. Auton kyydissä oli kaksi alle 15-vuotiasta poikaa.

Miehen ajokortti jäi saman tien poliisin haltuun, ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Alaikäisten kohdalla sosiaalitoimi jatkaa asian selvittelyä.

Vauhdikas takaa-ajo nähtiin eilisiltana myös Lahdessa Villähteen kaupunginosassa. Poliisipartio yritti pysäyttää erään epäilyttävän ajoneuvon, mutta joutui lopulta jahtaamaan sitä  pysäytysvalot ja äänet päällä. Auton nopeus nousi pahimmillaan 40 kilometrin nopeusrajoituksen kohdalla 100 kilometriin tunnissa. Autoa kuljetti alle 18-vuotias poika, joka oli ottanut auton luvatta käyttönsä. Ajoneuvon kyydissä oli niin ikään alaikäinen ihminen.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvonkuljettamisena oikeudetta ja liikennerikkomuksena. Myös lastensuojelu tekee asiassa omat toimensa.

Baarista kotiin palannut rattijuoppo eksyi matkalla – ja päätyi putkaan

Helsingin poliisi yhytti myöhään eilisiltana rattijuopon ohjaaman auton seilaamasta puolelta toiselle Kehä ykkösellä. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan auto oli myös lähes törmännyt kaiteeseen pariin kertaan. Ilmoittaja kertoi nähneensä lisäksi useita muita vaaratilanteita, ja auto meinannut jopa ajautua tieltä ulos.

Poliisipartio tavoitti auton Latokartanontiellä.

Autossa oli yksin naiskuljettaja, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin kolmen promillen lukeman. Nainen oli sekavan oloinen, eikä hän vahvan päihtymistilan takia ymmärtänyt poliisin antamia ohjeita. Nainen vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos ylitti selvästi törkeän rattijuopumuksen rajan.

Nainen kertoi poliisille olleensa baarissa Helsingin keskustassa ja nauttineensa alkoholia. Hän oli lähtenyt ajamaan tarkoituksena ajaa Porvooseen. Hän ei osannut sanoa, miksi oli päätynyt Malmille. Naisen kuljettama auto oli määräaikaiskatsastamaton.

Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ajoneuvorikkomuksena. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.