Rattijuopon pakomatka: Kaahasi 130 km/h, koukkasi liikennejakajan väärältä puolelta ja ajeli nurmikon läpi takaisin autotielle

Poliisi ajoi takaa rattijuopumuksesta epäiltyä Mänttä-Vilppulassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Sisä-Suomen poliisi kertoo asiasta tiedotteessa.

Poliisin mukaan partio oli päättänyt tarkistaa Riihikankaantiellä kulkevan henkilöauton hieman ennen puoltayötä. Pysäytysyritys oli kuitenkin saanut auton kuljettajan ajamaan poliisia karkuun. Pakomatkan aikana auto oli poliisin mukaan ajanut jopa 130 kilometrin tuntinopeutta paikassa, jossa sallittu nopeus oli 40 km/h ja 50 km/h.

– Mäntäntielle kääntyessään pakenevan auton kuljettaja ajoi liikenteenjakajan väärältä puolelta ja auto ajautui hetkeksi kevyenliikenteen väylälle kulkien siellä joitakin kymmeniä metrejä. Kuljettaja palasi kuitenkin viheralueen yli takaisin Mäntäntielle ja kiihdytti Vilppulan keskustaa kohti, poliisi kuvailee tilannetta tiedotteessa.

Tilanne ratkesi, kun auto kääntyi liikenneympyrästä Virtaintielle ja pysähtyi Väkkärävuoren alueelle. Poliisin mukaan autoa kuljettanut, 1950-luvulla syntynyt mies oli silminnähden humalassa ja hän puhalsi alkometriin 1.8 promillea. Autossa oli myös yksi matkustaja.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Lue myös:

    Uusimmat