Nuori saabisti pakeni järjettömästi – 160 km/h taajamassa, moottoritiellä poliisi ajoi yli kahtasataa, mutta ei saanut kaaharia kiinni

0:40
Elokuussa poliisi ajoi takaa Porvoon poliisiampujia Tampereella. Näin takaa-ajo päättyi.

Lounais-Suomen poliisin lauantai-illan vauhdikkain ja vaarallisin tilanne koettiin puoli kymmeneltä Salossa.

Poliisi sai tuolloin ilmoituksen kovaa ylinopeutta moottoritiellä ajavasta Saabista. Myös kuskin ajotapa oli vaaraksi muille tiellä liikkujille.

Saab ajoi poliisia vastaan 110-tiellä Uskelanjoen kohdalla, jolloin poliisi aloitti jahdin hälytysvalot päällä. Tämä sai Saab-kuskin lisäämään vauhtiaan entisestään. 

Juttu jatkuu linkin jälkeen.

Saab kurvaili paikoin vastaantulijoiden kaistalle ja kääntyi Inkereentielle päin punaisia liikennevaloja. Inkereentien nopeusrajoitus on 50 km/h, mutta Saab karkasi poliisiautolta, jonka nopeus oli kyseisellä hetkellä 150 km.

Saabisti pakeni myös 40 km/h-alueella huomattavalla ylinopeudella myös kevyenliikenteen väyliä pitkin. Pakenija kääntyi Tupurin liikenneympyrästä takaisin kohti Salon keskustaa ja lopulta 110-tielle kohti Turkua ja sen jälkeen Hämeentielle kohti Someroa. Huomattava ylinopeus jatkui ja lisäksi kuski ohitteli muuta liikennettä vaarallisesti.

Hämeentiellä poliisipartion nopeus oli yli 160 km/h, mutta Saab loittoni jälleen poliisista. Hämeentiellä on aluksi 50 km/h nopeusrajoitus ja tien muuttuessa Somerontieksi 80 km/h nopeusrajoitus.

Päästyään Turun moottoritielle Saab katosi poliisin näköpiiristä, vaikka poliisi kiihdytti oman menopelinsä yli 200 km/h:n nopeuteen.

Lopulta toinen poliisipartio havaitsi Saab-kuskin Paimion keskustassa ja sai lopulta pysäytettyä pakenijan kiilaamalla ja otti miehen kiinni.

Saabia kuljettanut vuonna 1997 syntynyt marttilalaismies puhalsi alkometriin 1,7 promillea. Hänellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja