Nuorten MM-kisoissa pelannut Ilves-tähti debytoi Leijonissa vakuuttavasti – vertasi jännitystä Tampereen paikallisotteluun: "MM-kilpailut ovat haave"

Tällä kaudella läpimurron kotoisessa jääkiekkoliigassa tehnyt Matias Maccelli debytoi torstai-iltana miehekkäästi A-maajoukkueessa. Maccelli hyökkäsi samassa ketjussa Juhani Tyrväisen ja Jere Sallisen kanssa eikä 19-vuotias hyökkääjä kainostellut vanhempien pelaajien joukossa.

– Kauden ensimmäinen Tapparaa vastaan pelattu liigapeli taisi jännittää yhtä paljon. Muuten ei ole jännittänyt näin paljon, Ilvestä edustava Maccelli tuumi.

Vuodenvaihteessa hän säväytti alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Hyvät esitykset siellä ja Liigassa kiinnittivät A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen huomion. Jalonen poimi Maccellin maajoukkueeseen, joka nollasi Venäjän lukemin 3–0.

– Pelasimme todella hyvän pelin joka äijä. Jokainen löi kaiken likoon, ja (Frans) Tuohimaa pelasi nollapelin maalilla, Maccelli sanoi.

Nuori hyökkääjä pääsi pelaamaan myös ylivoimalla, kun viisikkoon kuuluivat lisäksi Jori Lehterä, Teemu Pulkkinen, Julius Nättinen ja Ilari Melart.

– Tuntuihan se hyvälle, kun tulee tänne ensimmäistä kertaa junnuna ja saa heti ylivoimalla näyttöpaikan. Huikea juttu. Jos paikka pysyy siellä ylivoimassa, niin pitää olla vielä suoraviivaisempi ja saada enemmän kiekkoja maalille, Maccelli suunnitteli viikonlopun Tshekki- ja Ruotsi-otteluihin.

Maccellin Ilves on ollut hyvässä vireessä ja noussut Liigassa kolmanneksi.

– Olemme pelanneet hyvin ja parantaneet koko ajan. Tästä on hyvä lähteä kohti kevättä, Maccelli sanoi.

Eurooppalainen jääkiekkokausi huipentuu toukokuussa MM-kilpailuissa, mutta sinne asti Maccelli ei uskalla ajatella.

– Pelataan nyt kausi ensin Ilveksessä. MM-kilpailut ovat haave, mutta katsotaan, mitä tapahtuu keväällä, Maccelli tuumi varovasti.

Otsikkoa muokattu 11.2. klo 13.40. 

Lue myös:

    Uusimmat