Nuorten Leijonien sankarimaalivahti sai palkinnon kärsivällisyydestä – ajatukset siirtyivät kotimatkalla jo tuleviin NHL-koitoksiin

Ensimmäisen NHL-ottelunsa pelannut Kaapo Kähkönen avasi hienoa kokemustaan MTV Urheilulle pelin jälkeen. 

Vuoden 2016 nuorten maailmanmestarijoukkueen maalivahti pelasi MM-kullan jälkeen kaksi nousujohteista kautta Rauman Lukossa ja siirtyi sen jälkeen Minnesota Wildin organisaatioon. 

Hän kehittyi farmijoukkue Iowa Wildissä ja pääsi pari kertaa penkille NHL-otteluun, mutta paikka tositoimiin tuli New Jersey Devilsiä vastaan. Se sujui erinomaisesti, kun Minnesota Wild voitti New Jersey Devilsin 3–2

Millaista oli odottaa ensimmäistä NHL-ottelua?

– Tottakai olen täällä ollessa ajatellut, että ensimmäinen peli voisi tulla jo. Hienoa, että se tuli nyt. Jotkut joutuvat odottamaan pidempäänkin, eivätkä kaikki pääse pelaamaan ikinä NHL:ssä, Kähkönen kertoi MTV Urheilulle.

– Täytyy olla ylpeä ja kiitollinen. 

NHL-avaus ei jännittänyt

Kähkönen, 23, on pelannut tällä kaudella AHL:ssä kymmenen ottelua torjuntaprosentilla 90,9. NHL-ottelu lisäsi itseluottamusta entisestään. 

– Ei oikeastaan jännittänyt yhtään. Koko päivä oli hyvä ja rento fiilis. Innostunut myös. 

Ensimmäisen NHL-ottelun voittaminen on maalivahdille iso helpotus. Se ei ole ollut tällä kaudella Minnesota Wildille mikään itsestäänselvyys, sillä joukkue on läntisessä konfenssissa toiseksi viimeinen.  

"Katsotaan mitä tapahtuu"

– Peli meni hyvin. Joukkue edessä puolusti hyvin, mikä teki oman tehtäväni helpoksi. Näin kiekon koko ajan, Kähkönen analysoi. 

NHL-tyyliin tulevista komennuksista ei ole juuri tietoa. Wild pelaa seuraavaksi perjantaina kotona Ottawa Senatorsia vastaan. 

– Juuri nyt ei ole tietoa mitä tapahtuu. Kotimatkalla ollaan, katsotaan lähipäivinä miten jatkuu ja missä. 

Lue myös:

    Uusimmat